Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  14,20 zł , zmiana od tamtej pory: -54,37%

Re: Wszystko w cenie

Dnia 2023-08-20 o godz. 10:03 ~Plny napisał(a):
> Z tego co widzę to ja jestem atakowany za to, że przedstawiam temat taki jaki jest.....
> > Jeśli wg Ciebie przychody YTD 23 VS YTD 22 -16% uzasadnia spadek kursu o ~70% to ja uważam inaczej i uważam, że to nie miejsce na dalsze sypanie.
> > Niepodoba się Wam spółka to można zainteresować się innym podmiotem i tam się udzielać.
> > Sporo rozmow tutaj sprowadza się do typowej gadki z kierowcą taxi, początkowa wymiana poglądów i potem każdy ciągnie merytorykę rozmowy pod siebie i swój cel.

pierwszy się napiąłeś jak Ci napisaliśmy, ze kursy w czerwcu i lipcu były prawie na tych samych poziomach i sam pierwszy wyjechałeś z personalnymi "juniorami" i "kierowcami taxi"
zarzucasz, że traktujemy dane wybiórczo a sam zacząłeś od porównania czerwca i lipca, więc się odnieśliśmy do czerwca i lipca. Na tę chwilę tylko ja tu jakiekolwiek cyfry rzetelne przytoczyłem, więc nie czuję się w obowiązku przedstawiać Ci analiz i Cię edukować - zrób to sam i nam udowodnij, że tkwimy w ciężkim błędzie, bo teksty typu "spółka spadła o 70% więc już więcej nie spadnie" są dziecinne :) proponuję, zacznij od zorientowania się ile faktur softwarehousy wystawiają ostatniego dnia miesiąca a ile w inne dni kalendarzowe to przestaniesz się ekscytować kursami walut w pierwszych dniach miesiąca... a w drugim kroku poczytaj sobie co to jest "efekt bazy" i połącz to z datą kiedy zaczęli doliczać do sprzedaży brainhint i kiss, moze zrozumiesz dlaczego YTD jest tylko minus 16% i dlaczego tak ostro zaczęli tracić przychody od kwietnia
Jak spółka jest mocna to pokaże za półrocze dodatnie marże i pozamyka nam szczekaczki, życie pokaże już za kilka tygodni. Na dziś są chyba jedynym notowanym softwarehousem który traci przychody i jeśli dalej tak będzie to te 70% spadku będzie tylko przystankiem w drodze do piekła.

I finally - forum jest od tego żeby każdy pisał co chce i tak jak uważa, a nie od tego żeby same laurki wystawiać, jak się Tobie nie podoba co czytasz to zawsze można "zainteresować się innym wątkiem i tam się udzielać"

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TENDERHUT 0,62% 6,48 2025-09-19 14:15:57
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.