Bieżąca wysokość kursu nie ma wielkiego znaczenia. Najważniejsze pytanie jest: jaki jest plan Henia i jego syna! Dla mnie bardzo podejrzana jest ta cisza wokół projektów gamingowych. Od 2 lat gdy zaczęli "przygodę" z tą branżą i otrzymali dotacje nie pojawił się żaden, dosłownie ani jeden komunikat o postępie prac, a to nie jest ani dobra praktyka ani normalne.
Co to może oznaczać, to możemy się tylko domyślać. Tak jak już pisałem, ja widzę tu ruletkę i obstawianie kolorów: czarny albo czerwony i nic pomiędzy tym. Więc, dla mnie albo:
1. Syn Henia i jego koledzy z 11 Bit stworzyli naprawdę coś superowego, przełomowego, WOW i cała ta szopka z fixami, sprzedażą na słupy akcji i niepodawaniem żadnego ESPI ma na celu zniechęcenie i odebranie leszczom resztek akcji, by potem wywindować kurs na niebotyczne poziomy lub
2. Henio jest wielkim fanem pisiorów i dotacje dostali po znajomości z założeniem od początku, by nie robić żadnych projektów tylko przytulić kasiórkę. To tłumaczyłoby brak jakichkolwiek informacji o postępach projektów, no bo o czym tu pisać? Gdy zaczęły wypływać przekręty pisiorów z dotacjami, Henio się wystraszył i zaczął pozbywać się akcji. Ale żeby nie siać popłochu, to wymyślił niby inwestycję pod W-wą na realizację której potrzebował niby gotówki ze sprzedaży tychże akcji. Teraz jest oczywiście niedostępny, żeby nie rzucać się w oczy.
To są moje 2 scenariusze. Ja tą inwestycję traktuję jako hazard z 50% szansy na sukces lub porażkę. To, co przemawia na korzyść sukcesu, to ogromna mnogość wieloników na tym forum co świadczy o tym, iż spekuła już zainteresowała się tą spółką i teraz po optymalizacji podatkowej ruszą ostro w kierunku złotych gór. Zobaczcie, nawet taki Hillary, który sprawia wrażenie jakby mu się popsuł tłumacz googlowski z języka suahili na polski, nie siedziałby tu dzień i noc przez wiele miesięcy tylko dla towarzystwa. Zastanówcie się, bo myślenie nie boli.
Cholercia..... i znowu się rozpisałem, a obiecałem że tego nie będę już robił. No cóż..., człowiek jest słabą istotą.
ps. forumowiczom od Choroszczy, lekarzy, leków, kosmosu i porsche dziekujemy za komentarz!