Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  23,48 zł , zmiana od tamtej pory: 15,42%

Re: Witam :)

Akcje dalej wchodzą do woreczka :) a zysk w gotówce rośnie :) ( strata bilansowa na papierze jest naturalna i wszyscy ją mają - acz ja mam mniejszą bo upłynniłem trochę papieru w ostatnim czasie ) Jak zacznie rosnąć to wystawie zlecenia wyżej niż ostatnio i to będzie dodatkowy mój zysk. Ale nie to jest ważne ! najważniejsze jest to jak kurs Asbis w nadchodzącym czasie będzie się miał do światowych indeksów ?. One są już bardzo wysoko ( co nie znaczy że wyżej być nie mogą ) Jeśli korekta nadejdzie to Asbis się nie obroni - nie ma raczej takiej możliwości a obecny kurs jest nisko. Nie ma trigera do wzrostów - zakładając ze indeksy będą rosły ! wyniki sprzedażowe w najblizszym czasie jak piszą inni Koledzy z forum będą słabe - czyli co nam pozostało ? za miesiąc czy dwa obstawiam wzrosty w okolice 25-26 ale do tego czasu słabo to widzę. Każde negatywne info może zwalić kurs o 10 % i to jest minus. Ponadto lepiej czekać na polepszenie sytuacji spółki i dopiero wtedy włożyć swoje nadwyżki finansowe a nie przed możliwym spadkiem notowań. Ja tak to widzę i tak staram się graćna tym papierze. Nikogo nie namawiam ! wręcz odradzam takie kułeczka ! Każdy niech się bawi swoją kasą i nie patrzy się na innych ! dlatego jak jest głośno że ma rosnąć to ja wolę redukować papier a jak głośno że ma spadać to go kupuję. Pod koniec roku następna zaliczka dywidendy - pewnie z 20 centów na akcji :) a do tego czasu jak bessa nas nie ogarnie to liczę na ładne wzrosty 25-30 zł obstawiam a może i nawet 33 zł. Przy bessie spadek nawet do 17 zł.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ASBIS -2,10% 27,10 2025-09-26 17:04:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.