Jeżeli Wikana zrealizuje swoje ambitne plany w tym roku, to w przyszłym dywindenda będzie o wiele wyższa ( powyżej 50 gr. )
To, że p. B zgarnie sporą kasę, to dlatego, że pośrednio i bezpośrednio ma sporo akcji. Sanwil też skorzysta, więc jak ktoś chce zagrać pod dywidendę, to musi sobie dokupić pakiecik aby rok w rok liczyć na wypłatę dywidendy. Ja osobiście nie narzekam, bo ponad 8 tyś zł. spółka musi mi wypłacić, a ja teraz akcji nie muszę w tej cenie sprzedawać. Czekam na rekordowe wyniki za Q1 ale także na wyniki za cały ten rok. W mojej ocenie, po tym bezruchu ( korekcie ) cena za akcję powinna systematycznie rosnąc.
Spodziewam się jeszcze kilku pozytywnych komunikatów, które potwierdzą dobrą sytuację w spółce i dalszą perspektywę rozwoju, w tym wykorzystanie koniunktury i dużego potencjału. Spółki , które płacą dywidendy, mogą skusić dużych graczy długoterminowych do większych zakupów a nie tylko drobnych inwestorów i spekulantów. Spółka tym komunikatem pokazała, że zyskami będzie się dzielić z akcjonariuszami , więc być może, spółka będzie postrzegana jako dobra inwestycja a NIE jako papier spekulanta.