Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,16 zł , zmiana od tamtej pory: 6,47%

Re: Wielomilionowy kontrakt

Dobra widzę że napisałeś druga część tekstu pod innym postem, posłuchaj to co opiszę tak, będą robić ozempic to o którym pisałem który jest chroniony patentem ale głównie poza UE. Rynek jest mały i późno zaczęli, dla przykładu w Kanadzie, Chinach i innych rynkach już patenty się skończyły. Zanim wejdą na rynek to już będą nowe leki, nie wiem czy się interesujesz czy nie ale przykładowo viking therapeutics czy Eli lily mają dualnego antagonistę glp1 i czegoś tam jeszcze już nie pamiętam. Metsera o której pisałem ma lek który ma niesamowitą zaletę, może być podawany wyłącznie raz w miesiącu co jest niesamowite biorac pod uwagę że lek ma formule podskórną w zastrzykach. Viking z kolei ma niesamowite wyniki w tabletkach. Jeśli uważasz że podbija niesamowicie rynek obcy to masz do tego prawo, w mojej opinii skończy się podobnie jak na pozostałych rynkach, wystarczy zobaczyć jak wygląda sprzedaż generyków w Polsce i zagranicą, a wynika to głównie z faktu obecności przedstawicieli handlowych na miejscu :) no ale każdy może uwzasc co chce. Najbardziej mi się to podobało jak mówił o miejscach ile ich a nie wskazał z nazwy :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CLNPHARMA -0,66% 22,50 2026-02-20 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.