Aleś długiego posta spłodził. To ja też coś napiszę.
Wg. mnie umowa będzie najwcześniej w 2Q 2026, oczywiście jeśli wyniki badań będą dobre, bo inaczej to kuniec.
Skąd taka data?
No więc tak, zarząd nie informuje nas o niczym ważnym. Przede wszystkim nigdy nie powiedzieli o tym DLACZEgO(!!!) potencjalni partnerzy nie chcą się zaangażować.Pozostaje więc się domyślać, że na coś czekają. To coś to wg. mnie choćby wstępne wyniki z badań, bo nic innego dotyczącego oatd-01 sie nie wydarzy w międzyczasie (badanie jest zaślepione). KIedy one będą? Otóż przesunęli ostatnio wyniki na marzec 2026 (poślizg o 7 miesięcy) i wstępne wyniki na grudzień 2025 (poślizg o 15 miesięcy, sic!). Pisałem o tym tutaj:
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-szanowny-zarzadzie-spolkji,66753125.htmlSzkoda, że zarząd o tym też nie raczył poinformować, za to np. uznał za warte wspomnienia na fb, że dziś obchodzimy dzień krwiodastwa. BTW, oni co chwilę świętują jakiś dzień na fb, zazwyczaj nie ma to nic wspólnego ze spółką, może za tydzień będzie dzień świstaka, ale do rzeczy....
Zakładając że nie będzie już więcej poślizgów to w styczniu 2026 wstępne wyniki opracują i (jeśli będą dobre) roześlą do potencjalnych zainteresowanych, usiądą już do prawdziwych rozmów (nie kilko-minutowych) i przygotują jakąś umowę, W międzyczasie, w marcu 2026 (znowu - jeśli nie będzie kolejnego poślizgu) będą już wyniki końcowe, co może umowę przyklepać i 2Q 2026 może być info.
Potencjalnie, wcześniej, umowa mogłaby dotyczyć oatd-02, ale sami twierdzą, że jest na to mniejsze prawdopodobieństwo od oatd-01, a nawet jeśli to mniejsza kasa.
Moim zdaniem jednak coś jest nie tak z tym oatd-02 o czym nie chcą mówić. To jest badanie otwarte, więc potencjalna kopalnia inf - zakwalifikowanie kolejnych pacjentów, przejście do kolejnej kohorty, zakwalifikowanie do roll-over, czy wreszcie w dobrym przypadku cofanie guza, bądź choćby istotne zmniejszenie markerów nowotworowych. Jakbyście byli prezesem spółki nie publikowalibyście takich informacji? To są bardzo istotne wydarzenia, jeśli nie na espi to choćby na fb się powinni pochwalić zamiast celebrowania jakichś dni. Na początku pierwszy pacjent bodajże był do roll-over zakwalifikowany i wtedy się z tego cieszyli, a później jakoś temat przygasł i obecnie jest grobowa cisza dotycząca oatd-02. To skłania mnie do podejrzeń, że coś idzie w tym badaniu nie tak. Toksyczności chyba dużej nie ma, bo w raportach piszą że związek jest dobrze tolerowany, ale przy okazji mieli badać skuteczność, a o tym kompletnie nic nie mówią, więc chyba tutaj coś nie teges.
Jeszcze odnośnie emisji, mamy kurs 14, jeśli nie zrobią jakiejś pompy to emisja max 12, choć bardziej realnie 10 PLN. Fundusze nie chcą przepłacać, jeśli w ogóle się zgodzą wejść, bo może być różnie, na pure np. nie chcieli wcale i była kicha. Tutaj w razie czego Sołowow powinien objąć wszystko, no bo jakie ma wyjście, więc emisja się uda, ale następnym razem może walnąć pięścią w stół. A następny raz wg. mnie będzie, bo z tej emisji dużo nie wycisną, a jeśli mam rację z datą partneringu
to będą potrzebowali nawet więcej niż zakładane w raporcie 90 mln.