Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,65 zł , zmiana od tamtej pory: -48,49%

Re: Wielka inflacja idzie, ceny mieszkań, akcji, wynagrodzenia do góry

dedalus, gdzie masz ten sam ID, nie piszę ani pod nickiem makler ani innym, nie mam ochoty ukrywać ani zabawiać się. Od czasu do czasu napiszę i trzymam się cały czas jednego i tego samego, dla mnie jest obecnie wielka hossa na gpw, teraz trwa na wig20 przebiliśmy 2400 i lecimy na ......być może przy 2650, zobaczymy gdzie się zatrzyma i wywalę akcje z wig20 aby na malej korekcie je ponownie odkupić. Co do tego komunikatu, że amerykańskie banki głoszą, że giełda ma już najlepsze czasy za sobą i szykuje sie większa korekta to przypomnę, w zeszłym roku też to głosili a nawet wysyłali do swoich najlepszych klientów pisma o nadchodzącej wielkiej korekcie. Jak to się skończyło, wie ten kto ich posłuchał i sprzedał, dostał słoną nauczkę. Co do pmpg i maklera, ze wywala bo ma już dość, powiem krótko, trzeba być największym leszczem aby wywalać akcje 20 dni przed wynikami a na dodatek już we wrześniu czyli po wakacjach. Wiecie dlaczego trzyma się kurs w ryzach bo i tak spora część odda tanio akcje, więc warto taki kurs przytrzymać. Pisałeś dedalus z miesiąc temu, że już w poniedziałek ruszy pmpg, nie ruszył, napisałeś że od następnego tygodnia ruszy a ja co napisałem, że ruszy najwcześniej we wrześniu, można to sprawdzić, wszystko jest zapisane. Kurs powinien ruszyć tuż przed wynikami a jak będą bardzo dobre to petarda do góry. Czy ja chcę zatrzymać spadki, naganiać, i tak są to tak marne obroty, że jak kurs spadnie to i jeszcze szybciej się odbije a i tak ktoś na koniec sesji powraca z kursem. Tak na koniec z doświadczenia makler, naprawdę warto poczekać tych kilkanaście dni chociaż te twoje 2 tys akcji to jakiś żart.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PMPG 4,44% 1,88 2025-11-03 09:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.