dedalus, gdzie masz ten sam ID, nie piszę ani pod nickiem makler ani innym, nie mam ochoty ukrywać ani zabawiać się. Od czasu do czasu napiszę i trzymam się cały czas jednego i tego samego, dla mnie jest obecnie wielka hossa na gpw, teraz trwa na wig20 przebiliśmy 2400 i lecimy na ......być może przy 2650, zobaczymy gdzie się zatrzyma i wywalę akcje z wig20 aby na malej korekcie je ponownie odkupić. Co do tego komunikatu, że amerykańskie banki głoszą, że giełda ma już najlepsze czasy za sobą i szykuje sie większa korekta to przypomnę, w zeszłym roku też to głosili a nawet wysyłali do swoich najlepszych klientów pisma o nadchodzącej wielkiej korekcie. Jak to się skończyło, wie ten kto ich posłuchał i sprzedał, dostał słoną nauczkę. Co do pmpg i maklera, ze wywala bo ma już dość, powiem krótko, trzeba być największym leszczem aby wywalać akcje 20 dni przed wynikami a na dodatek już we wrześniu czyli po wakacjach. Wiecie dlaczego trzyma się kurs w ryzach bo i tak spora część odda tanio akcje, więc warto taki kurs przytrzymać. Pisałeś dedalus z miesiąc temu, że już w poniedziałek ruszy pmpg, nie ruszył, napisałeś że od następnego tygodnia ruszy a ja co napisałem, że ruszy najwcześniej we wrześniu, można to sprawdzić, wszystko jest zapisane. Kurs powinien ruszyć tuż przed wynikami a jak będą bardzo dobre to petarda do góry. Czy ja chcę zatrzymać spadki, naganiać, i tak są to tak marne obroty, że jak kurs spadnie to i jeszcze szybciej się odbije a i tak ktoś na koniec sesji powraca z kursem. Tak na koniec z doświadczenia makler, naprawdę warto poczekać tych kilkanaście dni chociaż te twoje 2 tys akcji to jakiś żart.