Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  12,70 zł , zmiana od tamtej pory: -3,15%

Re: Wezwanie po 13,01 zł

Zadziwiający poziom dyskusji , zastanów się Człowiek31 zanim odpiszesz.
Kogo tu obchodzi co i gdzie mnie szczypie.

Nie pisałem, że zarząd jest zły itp.
Zarząd jest ok, przecież to on doprowadził firmę do wartości z przed dnia wezwania do 60 mln
i w moim przekonaniu zarząd dalej doprowadzał by do wzrostu wartości.

Po drugie jak by wezwanie było zaraz/niedługo po podpisaniu listu intencyjnego to wtedy bym uznał że kurs podskoczył na skutek wezwania.
Tutaj zaś mamy przypadek w którym kurs w dniu wezwania spadł. Czyli jak by nie było wezwania to kurs był by dzisiaj wyższy.

Po drugie tak długi okres opóźnienia informacji zwiększa prawdopodobieństwo jej nieuprawnionego wykorzystania.
Czyli duzi akcjonariusze i zarząd podpisują list intencyjny i wiedzą o opcji wykupu, a mali przez dwa miesiące nie mają tej informacji. Trochę to kontrowersyjne zwłaszcza z punktu przepisów prawa dotyczących opóźnienia informacji.

No a teraz wracając do meritum sprawy, czyli do wyceny
Jeżeli uważasz zwłaszcza Człowiek31, że cena 13,01 wykupu jest ok to mam pytanie dlaczego w ofertach
przy cenie 13,00 jest tylko 9,5 k akcji (+taniej 3,4k)

Według twojej teorii wszyscy mali powinni wystawić po 13,00 (jak można sprzedać wcześniej to poco czekać)

Ja tą spółkę obserwowałem od lat, znam tam sporo osób i wiem, że ta spółka pięła się ostatnio do góry , z coraz lepszym produktem, z coraz lepszym/optymalnym sposobem obsługi klientów itd.

Po prostu na dzień dzisiejszy nie zgadzam się z taką wyceną.
I chętnie poznał bym Wasze zdanie wraz z argumentacją , przy zachowaniu kultury dyskusji

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SIMPLE 0,00% 12,30 2022-01-04 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.