Zadziwiający poziom dyskusji , zastanów się Człowiek31 zanim odpiszesz.
Kogo tu obchodzi co i gdzie mnie szczypie.
Nie pisałem, że zarząd jest zły itp.
Zarząd jest ok, przecież to on doprowadził firmę do wartości z przed dnia wezwania do 60 mln
i w moim przekonaniu zarząd dalej doprowadzał by do wzrostu wartości.
Po drugie jak by wezwanie było zaraz/niedługo po podpisaniu listu intencyjnego to wtedy bym uznał że kurs podskoczył na skutek wezwania.
Tutaj zaś mamy przypadek w którym kurs w dniu wezwania spadł. Czyli jak by nie było wezwania to kurs był by dzisiaj wyższy.
Po drugie tak długi okres opóźnienia informacji zwiększa prawdopodobieństwo jej nieuprawnionego wykorzystania.
Czyli duzi akcjonariusze i zarząd podpisują list intencyjny i wiedzą o opcji wykupu, a mali przez dwa miesiące nie mają tej informacji. Trochę to kontrowersyjne zwłaszcza z punktu przepisów prawa dotyczących opóźnienia informacji.
No a teraz wracając do meritum sprawy, czyli do wyceny
Jeżeli uważasz zwłaszcza Człowiek31, że cena 13,01 wykupu jest ok to mam pytanie dlaczego w ofertach
przy cenie 13,00 jest tylko 9,5 k akcji (+taniej 3,4k)
Według twojej teorii wszyscy mali powinni wystawić po 13,00 (jak można sprzedać wcześniej to poco czekać)
Ja tą spółkę obserwowałem od lat, znam tam sporo osób i wiem, że ta spółka pięła się ostatnio do góry , z coraz lepszym produktem, z coraz lepszym/optymalnym sposobem obsługi klientów itd.
Po prostu na dzień dzisiejszy nie zgadzam się z taką wyceną.
I chętnie poznał bym Wasze zdanie wraz z argumentacją , przy zachowaniu kultury dyskusji