Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  12,70 zł , zmiana od tamtej pory: -3,15%

Re: Wezwanie po 13,01 zł

65 to chodzi o deklarowane 65 mln za 100% akcji, ale jak to podzielę przez liczbę akcji to wychodzi mi 13,50
w samym ogłoszeniu podali kwotę wezwania 13,01.

Sam jestem ciekawy odpowiedzi zarządu na wezwanie , powinno ukazać się dzisiaj.

Ale moim zdaniem cena jest zaniżona.
Kurs dzień przed ogłoszeniem wezwania na zamknięciu był 12,60.

Tak niska cena za akcje dla zarządu i głównych akcjonariuszy może wynikać tylko i wyłącznie z ich niskiej płynności i nic nie ma wspólnego z ich realną wartością.

Sama wartość spółki która od dwóch lat wychodzi na prostą po zakończeniu dużego procesu budowy oprogramowania
wraz z rozwojem funkcjonalności, konsolidacji spółek zależnych w moim przekonaniu jest przynajmniej dwukrotnie więcej warta
czyli w granicach 130 mln.
Wystarczy spojrzeć na dynamikę wzrostu dochodu netto z ostatnich 3 lat żeby zrozumieć błąd zarządu przy ustalaniu ceny,
dodatkowo w cenie nie uwzględniono stałych umów z klientami, obniżenia kosztów w związku z przejściem z fazy produkcji w fazę utrzymania oprogramowania .

Bardzo jestem ciekawy na podstawie czego zarząd ustalił cenę, bo na pewno nie na podstawie wartości spółki.

Dodatkowo oczekuję również wyjaśnień jaki był powód opóźnionej informacji poufnej o podpisaniu listu intencyjnego, w moim przekonaniu zarząd naruszył przepisy. Nikt mi nie wmówi, że wezwanie ma jakiś wpływ na obsługę klientów lub tym podobne.
Ewidentnie zatajenie tej informacji doprowadziło do możliwości przez dwa miesiące wykupywanie akcji po niższym od wykupu kursie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SIMPLE 0,00% 12,30 2022-01-04 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.