Forum Banki +Dodaj wątek

Re: WESTERN UNION

Mam powód aby przestrzegać ludzi przed wysyłaniem pieniędzy przez Western Union.
Jestem sobą prywatną nie żadnym pacownikiem banku który broni jego interesów.
Powierzając pieniądze bankowi wierzę że będą przechowywane bezpiecznie i przekazane osobie która wskazana jest w przekazie pieniężnym!
Osoba wypłacająca pieniądze ma obowiązek sprawdzić czy osoba pobierająca pieniądze jest odbiorcą wskazanym w przelewie.
Po 2 jeśli dokument tożsamości został podrobiony to po co chodzicie na szkolenia po to żeby sie napić i najeść a nie wykrywać że ten dokument jest fałszywy!
Jeśi Western Union jest taki dobry to czmu niejednokrotnie zdarzają się takie sytuacje - o tym zostałam poinformowana i prez pracownika agencji wysyłającej pieniądze i przez pracownika w Western Union SKORO to się zdaża to trzeba zabezpieczyć takie przelewy ni ewiem po okazaniuu 2 dokumentów tożsamości. Po to podaję numer telefonu że przy wypłacie pracownik banku możę zadzwonić i zapytać czy taka osoba teraz może wypłacić pieniądze. Podobno wysyła się na hasła, jakby poinformowano mnie o tym w WZ WBK że można wysłać przekaż oa odbiorca może go podać tylko podając hasło to oczywiste jest to że osoba trzecia haśła nie zna.
Jest dużó niedomówień.
Skoro ktoś popełnił przestepstwo to powinien za to odpowiedzieć a banka powinien dołożyć wszelkich starań żeby w tym pomóc osobie powierzającej pieniądze.
POWTARZAM JEŚLI POWIERZAM BANKOWI PIENIĄDZE TO ON POWINIEN PRZEKAZAĆ JE W ODPOWIEDNIE RĘCE - i tłumaczenie że nie można wysłać potwierdzenia przelewu osobie która chce być pewna że np. będe w innym kraju bo ona musi przjechać też 500 km i też wysyła mi takie potwierdzenie przelewu to nie przestępstwo tylko WIARA W BANK który oddaje je bandycie.