Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,95 zł , zmiana od tamtej pory: 189,31%

Re: Warto sprzedać po 8 i odkupić po 7?

Nawet nie wyczułem czy to jakaś ironią czy co ? W sumie słowo że jestem szlachetny wskazuje na to że sobie kpisz. Słuchaj po prostu śledzę a nawet uczestniczę w dokładnie takich samych sporach dotyczących delistingu. Rozumiem że ktoś kto wierzył w spółkę latami siedział tu długo cierpiał i teraz powinna przyjąć nagroda za cierpliwość za wiarę bo się właśnie odwracają trendy a oni tu sobie delisting wymyślili żeby tylko się nie podzielić. Razem z branżą przezywaliscie ciężkie czasy a tu przychodzi czas owoców a Ci chcą was wykopać. Tak to nie jest uczciwe ale do takiej brutalności należy przywyknąć i się z nią mierzyć . To są pieniądze każdy czuje siłę pieniądza dla nich ludzie zabijają więc trzeba liczyć się ze gra jest brutalna. Mi łatwo mówić bo ja przyszedłem tutaj teraz kupuje spółkę po 8 i liczę że dostanę może ostatecznie 12 i będzie to świetny zysk a 12 może dostanę bo się należy pewnie 20. Albo dostanę 8 i wyjdę na zero . Jesteśmy w innych sytuacjach. Weź wejdź sobie na forum energii czy podobnych spółek z takim sporem korporacyjnym dotyczącym delistingu ile tam jest goryczy żalu na niesprawiedliwość tego świata . Wiesz tu będzie po prostu to sami jeśli będzie taka sama droga wychodzenia z GPW. Wiesz ile ludzi by chciało na Energa czy Ropczyce doczekania się tej głupiej ceny wyznaczonej przez audytora w okolicach wartości księgowej ? Czekają na to po kilka lat żeby tylko dostać choć ta wartość księgowa. Czy nie był byś zadowolony z 8 zł na koncie i możliwości roszczenia w sądzie o wyrównanie ceny do ceny godziwej ? Na jaki realny scenariusz Ty liczysz ? Co niech się nawrócą i zrezygnują z delistingu czy niech dadzą 20 mimo tego że uda się im wziąć to dużo niżej ? Ci ma się stać tak naprawdę teraz w co wierzysz ?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GOBARTO 0,00% 23,00 2025-10-16 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.