cyt
''1. Jaka będzie skala utrzymania zatrudnienia i jak na jej podstawie przewidują procentowy zwrot dotacji PFR?
2. Czy zyski za drugi sezon wiedźmina zostały już rozliczone w 2019 roku?
3. Brak informacji o nowych zleceniach powyżej 5% wynika z natłoku pracy czy jej braku?
4. Czy istnieje plan dywidendowy?
5. Do kogo ostatecznie należą prawa do ekranizacji Wiedźmina?
6. Czy mamy się spodziewać kolejnego wywalania akcji na rynku?''
cieszy mnie, że poważnie podchodzisz do inwestycji w akcje pli
na kilka pytań już mogę ci odpowiedzieć:
o dywidendzie spółka myśli, ale nie w obecnej sytuacji bo to jakby przejadania wypracowanego zysku
lepiej kasę przeznaczyć na produkcje
prawa do ekranizacji wieśka należą do platige, ale tylko do tego, marka etc to już pan sapkowski, kilka lat temu obie strony się porozumiały i pli _ nie wiem jak jakiej zasadzie: uśmiechu czy opłaty - ale spółka otrzymała od autora zielone światło i mogła zając się ekranizacją, trzeba zdawać sobie sprawę, że fabryka snów zawalona jest podobnymi historiami, które latami leżą w szufladach
pli negocjowało a gigantem i praktycznie stało pod ścianą rybka albo ...pipka
dziś, jak ktoś myśli, że mogli sklepać za prawa miliony dolarów jest w dużym błędzie
co do wywalana to tylko ten co to robi ci odpowie, jednak akcji na okaziciela pan s już nie ma tylko imienne niedopuszczone do obrotu
pli co roku tych największych zleceń ogłaszało tylko kilka - takie za baniuszkę zielonych, ale warto im zasugerować aby i o tych mniejszych też informowali
zyski za 2 sezon nie mogły być rozliczone w 2019 powinny być w tym i następnym i to w zależności od zaawansowania prac
mają 54 etaty i to utrzymają, mało tego szukają nowych osób ok 16 i może część też na etaty?
moim zdaniem, byliby idiotami jeśliby nie wykorzystaliby tej subwencji w taki sposób aby 3/4 zostało im umorzone!
to moje opinie, ale bliskie faktom i logice
ps> niemniej coś można podpytać i uściślić jak jest okazja...