Dnia 2022-03-09 o godz. 12:54 ~antydoradca napisał(a):
> to nigdy nie wiadomo, kto w pisie cos bezczelnie przewalil, i w jakiej ustawie przewidzieli uniewinnienie. To wszystko zalezy o co bedziecie spolke i ludzi ciagnac po sadach. Czasem to 5 lat czasem 10. wiekszosc spraw zamyka sie w 5 latach. Ale - jak pisalem - o co wam chodzi - to kompletnie nie wiem. Bo prosty czas na wykazanie podstawowych niescislosci raczej juz wam poszedl sie bujac.
> Takie sprawy sa trudne - bo musisz udowodnic ZAMIAR. Czyli nie to, ze sa to kompletne niedorajdy - bo to wiadomo. tylko ze popelniali bledy swiadomie. Np jak wyprowadzili Lomianki
> Oczekiwanie na obligow - bylo od poczatku bez sensu - bo my poruszamy sie tylko w obszarach na ktore mamy papiery do egzekucji. Reszta jest poza zasiegiem.
> Czyli np wykazanie, ze Lomianki zostaly wyprowadzone ze strata dla spolki (czego nie twierdze - i nie mam na to dowodow), dla obligow jest w zasadzie bez znaczenia (chyba, ze pieniadze by wplynely) - ale honorowo wykazac ze byl to byc moze przekret (nie mam na to dowodow - bo to nie moja sprawa) SWIADOMY to wam daje szanse.
> Tyle
Rozumiem, dzięki za wpis.
Tak jak wspominałem w innym wątku - wiem, że ktoś z naszego porozumienia działa coś we własnym zakresie (przez prawnika rzecz jasna), pozostali raczej się nie odzywają, tutaj też nikt nie zgłasza woli działania (kilkukrotnie zagajałem "tędy" do mieetka, bez odzewu), niejaki Michał Pietruszka /poniekad inicjator zawiązania porozumienia miejszościowych i współpracy z Nomad Partners/ przepadł jak kamień w wodę i od lat nie odpisuje na grupie.
Z tego co piszesz, to opcja zrobienia tutaj czegokolwiek jest niewiellka (szczególnie po czasie oraz w pojedynkę), jest jakaś nadzieja, że przywołana tutaj osoba wraz z reprezantacją prawną zdążyła złożyć odpowiednie zawiadomienia jeszcze w ustawowym terminie.