Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: w ktorym kierunku pojdziemy

No widzicie nauka w las nie pójdzie.A kto to kupuje zaraz po debiucie gdy spółka idzie z 200% do góry?Wiadomo,że w tym czasie jest czysta spekulacja.Ale tym co kupili około złotówki a nawet przy szczycie napiszę coś pocieszającego,nie martwcie się na wyrost,zarobicie też na 100% chyba,że już sprzedaliście ze stratą.Ja uważam (a mam do spółek bazujących na ZOZach nosa),że najlepszy moment do wchodzenia w tę spółkę to przedział 0,50-0,70 zł.Nawet dziś nie spodziewałem się,że troszkę uda mi się kupić.Któryś tu z was napisał,że ZOZy są zadłużone na około 3 miliardy,to polecam stronę
http://www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i-zarzadzanie/Ministerstwo-Zdrowia-w-skali-kraju-zadluzenie-szpitali-w-2010-roku-nie-wzroslo,106839,1.html
Jak widzicie jest trochę więcej.Druga sprawa trzeba wiedzieć kiedy wejść,tu już pisałem,nigdy ale to nigdy zaraz po debiucie.Spokojnie odczekać z dwa,trzy miesiące aż spółka wróci do normalności i wtedy kupować.Oczywiście mam na myśli tylko spółki przynoszące zyski a nie straty.Zarobiłem na MWTrade,Magellan i tak samo zarobię na Remedis.Na MWTrade i Magellan nie wchodzę już bo one mimo dużych zysków nie mają adenaliny do dalszych wzrostów.
Któryś z was tu napisał,że wzrośnie do 200 zł,pewnie zażartował ale pod koniec tego roku Remedis musi dać 1/3 wartości MWTrade.Ktoś też napisał,że trzeci raz z kolei służba zdrowia zostanie oddłużona z budżetu państwa,gdy zostaną uchwalone ustawy zdrowotne.Moim zdaniem nie ma na to szans,no chyba,że tylko długi wymagalne a to tylko około 3 miliardy.Nikt jednak nie pisze,że nawet w przypadku redukcji długów wymagalnych,potrzeba masę pieniędzy na rozwijanie działalności a nie tylko na to,co zostanie zakontraktowane w NFZ.Nie wierzę,że banki dadzą pożyczki bez gwarancji skarby państwa (gwarancja samorządu tu nie wchodzi w rachubę) a skarb państwa po reformie nigdy nie da gwarancji.
Ktoś tu mądrze napisał,że Remedis będzie w ramach zadłużenia ZOZów brał akcje tych placówek,to prawda
http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=REM&id=13691&id_tr=1
Jeszcze raz w przedziale 0,50-0,70 zł można będzie myślę kupić sobie "skolko ugodno" a pierwszy kwartał zawsze na giełdzie był kiepski no ale już się prawie kończy.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REMEDIS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.