Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Vision ----- Do ENDRIU

Dzięki endriu za odpowiedz
Teraz tak. Jest napisane w jednym z raportów bodajże połroczny za 2010, że nie będzie raportów skonsolidowanych, bo nie przekraczają odpowiednich przychodów i na to jest artykuł Ustawy o rachunkowości. Po prostu nie muszą tego robić. Dzięki, że uspokoiłeś mnie w sprawie tych spółek mam na myśli LTV i VAP, bo już się martwiłem, że faktycznie Kunik coś kombinuje i chce VIV wsadzić na tzw minę.
Napisałeś, że jesteś zainteresowany większym pakietem VIV, tzn planują jakąś emisję? Czytam między wierszami? Czy też odsprzeda Ci jakieś udziały w zamian za pracę lub zainwestowane pieniądze w VIV - czyt. produkcję BM.
O tym, że studio jest na Bocianiej, gdzieś doczytałem w raporcie (półrocznym 2010), bo wypowiedzieli najem w Hamburgu, gdyż był do 2018. Zapłacili jakieś kary bodajże na rzecz VAP z emisji. Jak dobrze kojarzę.
Trochę się uspokoiłem. Czyli nic tylko pakować VIV za 9gr.?
Ale na razie mam akcje w innych spółkach, które ładnie poleciały i czekam, aż się zatrzymają AIR i 11BIT. Jak skończą swoje loty, a do tego czasu podejrzewam, że VIV nie odpali, bo jeszcze mają ponad rok do filmu, czyli na GPW mamy spokojnie pół roku :)

Moje pytanie do P.Kunika.
Kiedy planowane jest przejście na parkiet główny? Bo od tego chyba zależy dalsza współpraca z PISF oraz wypłata przydzielonej kwoty. (Ale tego nie jestem pewny, więc zapytaj) Czy kwota z PISF wpłynie na konto VIV niezależnie od tego, czy będą na głównym? Oraz jak idą przygotowania do przejścia na GPW.
Zapytaj jeżeli chodzi o zakup pakietu, o tym co pisałeś i ma Ci Kunik wyjaśnić. Jaki min pakietem Kunik byłby zainteresowany sprzedać. Tzn ile gotówki trzeba by mieć. Ja super zamożny nie jestem, więc pytam. możliwe, że mnie nie będzie stać, więc zadowolę się mniejszym pakietem. ale tu odpisz na maila : aniol171@wp.pl
Czy reżyserami (toczone są rozmowy) mają być Ci reżyserzy, którzy byli wpisani w PISF, gdy starali się o dofinansowanie?
Co to jest za spółka SQIDPIX z udziałowcem PETEREM SPANEM. Bo nic o tej spółce nie wiemy oraz co w zamian otrzyma za koprodukcję? I czym miała by się zajmować.
I dokładnie wyjaśnij, żeby mieć pewność ( bo ja to tak rozumiem). Jeżeli VIV ma ze świata 50%. Tzn za koprodukcję PI, Eurodental oraz VAP otrzymają swoje procenty, ale tak jakby liczone od 100% VIV na Świat. Przykład: ze świata BugM ma 100mln zł. Na VIV przypada 50mln i dopiero z tego są liczone % dla koproducentów? Czy też VIV odstąpił swoje % z całej puli. Ale to by było bez sensu. Bo z 50% należałoby odjąć 5%EURODENT. 25% PI oraz 20% VAP i mamy 50%. Czyli dla VIV nic by nie zostało. Dlatego to trochę bez sensu. Ale to potwierdź.
Kiedy planowane są pierwsze przychody? Czy dopiero po wypuszczeniu BM?
Oraz jakie jest zatrudnienie? Bo chyba, nie zatrudniają grafików. To zapytaj kiedy prezes planuje, aby VIV pracowało pełną parą. Mam tu na myśli grafików pracujących nad Virtualnym aktorem.
Czy po zakończeniu produkcji BM, planowana jest druga część BM. Jeżeli nie to w jaki projekt będą wchodzić, żeby to płynnie ładnie wyszło.
Czy w przyszłości planowane jest wypłacanie dywidendy? Jeżeli tak to jaki % zysku prezes chce przeznaczać na ten cel?

Endriu jak chcesz pogadać to pisz na maila.

Jeszcze raz dzięki za wyjaśnienie i uspokojenie. Faktycznie masz racje, że chodzi o zwiększenie wiarygodności VIV na rynku mediów. A LTV i VAP mu to umożliwiają.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
VISION 0,00% 0,02 2023-05-16 11:07:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.