Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  46,50 zł , zmiana od tamtej pory: -53,98%

Re: video z prezesem-aktualne

WIERZYMY!

Dlaczego spółkę Celon Pharma, która w co najmniej w paru bardzo poważnych aspektach różni się od wielu innych spółek na GPW wrzucasz do jednego wora z Brasterami i Petrolivestami?
Jak case pt, że było wiele już spółek, które miały być super a nie są i utopiły inwestorów łączysz jakoś ślepo z CLN?
Równie dobrze można porównać Celon do Getback, też miało być pięknie, a nie jest.
Ano dla lekko wnikliwego inwestora nie można tak porównywać, widać to dość wyraźnie.

Wymienię cechy spółki, które do mnie przemawiają i które wszystkie poniższe CLN posiada a wg mnie przynajmniej wymienione przez Ciebie jednak nie posiadały:

1 stworzył spółkę człowiek, który rozwinął Adamed, założył Mabion i jest głównym akcjonariuszem CLN (66%)
2. Ten sam człowiek (Pan Maciej Wieczorek) prowadzi CLN informując akcjonariuszy bardzo rzetelnie (raporty, spotkania z inwestorami), nie mam najmniejszych zastrzeżeń co do informacji płynących ze spółki
3. Spółka nie posiada długów
4. spółka nie rozwadnia akcjonariatu
5. spółka ma kosmiczne dofinansowania - coś ok 150-200mln pln
6. spółka ma szeroki pipeline (12 projektów)
7. spółka zarabia, zwiększając zyski rdr
8. w akcjonariacie (stooq) zobacz sobie ile TFI siedzi
9. spółka miała świetne IPO
10. spółka kończy jedno z największych w tej części EU centrum CBR za ok 100 mln bez kreski
11. od IPO spółka dała zarobić ponad 100% akcjonariuszom
12. spółka wypłaca dywidendę
13. spółka będzie za pół roku drugą firmą po J&J z lekiem na depresję jedno i dwubiegunową z umową z BigFarmą na ok 200-300 mln dolarów czy tam euro:)
14. wejścia na rynki EU z Salmexem po kolei do wszystkich małych i olbrzymich rynków (Skandynawia, Niemcy, zaraz Francja i Hiszpania)

To tak na szybko i grubsza.
Wymienione przez Ciebie spółki według mnie nie mogły się poszczycić takimi cechami, które wymieniłem.

pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CLNPHARMA 0,47% 21,40 2026-04-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.