Unibep to nieprofesjonalna i bezczelna firma - miałem z nią do czynienia podczas procesu rekrutacyjnego - niestety...
Spotkanie rekrutacyjne było skandalicznie krótkie i skandalicznie niedorzeczne. Miało zacząć się o 16:20, jednak kandydat przede mną został przetrzymany i ja zacząłem swoje o 16:50 - po 10-ciu minutach panie poinformowały mnie, że to koniec (nie miałem możliwości zadania jakiegokolwiek pytania) i że skontaktują się ze mną. Miało to związek z godziną 17:00 kiedy to kończyły pracę. Zostałem potraktowany niepoważnie! Rekrutujące doskonale wiedziały, że na rozmowę muszę dojechać z Bielska-Białej, i że droga w dwie strony zajmie mi sporo czasu i nie będzie darmowa. Jednak, mimo wszystko - postanowiły skończyć swoją pracę o regulaminowej godzinie. Nie mam pretensji o to, że nie dostałem pracy - ale o bezczelne i nieprofesjonalne podejście ze strony UNIBEP - pani Katarzyna I. i dział HR pokazał jak mizerny poziom wychowania i obycia prezentują. Jak można narażać ludzi na taką stratę czasu i pieniędzy?!
Dodam jeszcze, że w swoim życiu przeszedłem pozytywnie nie jedno assesment centre i nie jedną rozmowę kwalifikacyjną w firmach, dla których później pracowałem i najgorsza z tych rozmów nie zbliżyła się nawet na milę do tej ''unibepowskiej''.