Część zaopatruje się w Maand&Machine
http://www.mum.pl/PL_Produkty_Partnerzy.CAD?ActiveID=5718
CADSOFT Tomasz Grzyb
ACTION S.A.
AEC DESIGN Sp. z o.o. Sp. k.
DESIGNERS A.Jagura, Ż.Jagura Sp. j.
THESAR PRO Sp. z o.o.
AutoR Komputerowe Systemy Inżynierskie Sp. j.
MAT Usługi Informatyczne Sp. j.
BIŚ COMPUTERS Bohdan Lisowski Polska
CAD Consult Andrzej Kuś Polska
EVATRONIX S.A. P
Inna część w Tech Data nie chce mi się specjalnie szukać
kto może w Polsce jest dystrybutorem
Prezes odpowiada
"Takie prawo jest zarezerwowane dla dystrybutorów, którzy z kolei nie mogą sprzedawać do klientów końcowych. (W Polsce jest ich dwóch, Man&Machine i TechData)"
Dystrybutor musial nakładać swoją marżę która teraz zamiast zostawać u niego zostaje w naszej Firemce (jeżeli ktoś sugeruje że przez to koszty nie są mniejsze to halo halo tu nie trzeba byc jakimś expertem) a tlumaczenie że w procad towar jest droższy niż gdzieś indziej no to co może Procad chce osiągać większe marże na sprzedaży - z reguły w procad stosuje się sprzedaż wiązaną z produktami własnymi bazami czy nakłdkami na systemy więc czasem niby płaci się drożej ale za więcej. Jak by nie patrzec procad nie musi bulić marży od dystrybutora a wszyscy inni oprócz Roboot polska muszą i moniec kropka co tu dalej tlumaczyć czy nie jsane nie wiem. Nie lubie jak ktoś mi wywala że pisze pod publiczkę - bo stary ja w poniedziałek jestem po stronie kupna podobnie jak to zrobiłem niedawno kilka razy. A sprzedać i owszem chciaoby się podzielić akcjami znacznie drożej- kto wie może coś wywalę pod zbliżający się skup z ceną maksymalną 5,50 pLN ale tylko jakąś część.
No i jeszcze nie jestem jakimś ekspertem ale z racji tego ze siedze tu ponad 2 lata troche więcej wiem niż byle pierwszy inwestotr nawet jeśli ten inwestor ma bezpośredni kontakt z produktem autodesk. Dlugo by tlumaczyć :)
Co do mojej osoby pisze tu od dwóch lat