To nie obserwujesz innych spółek. Na innych jest jeszcze ostrzej ;) Tutaj to pikuś, po prostu konsola i wybieranie akcji. Nie widziałeś jeszcze zaniżania. Ult jest typową konsolidacją, gdzie sprzedają ci którzy chcą na już (zmęczenie lub ci którzy lecą tam gdzie rośnie, a wybierają ci co wiedzą, że jest tanio). Zawsze i wszędzie tak jest. Patrz biotech ile konsolidował, a jak nabrali to rośnie pionowo. Oze też ruszyło. Po tym jest gaming i dopóki nie ma szału na wszystko to tak jest.
Mały gaming jest w konsolidacji bardzo długiej na świecie (index NERD) przed wybiciem. U nas niby to GPW, ale przez spółki wałki uznaje się wszystkie gamingi oprócz wig games za "mały gaming". Ale wszystko do czasu. W Pl tak działa, że rusza się każdy sektor oddzielnie, nie jak w USA gdzie prawie wszystko rosnie.
Był wig20, teraz biotech i oze, potem gaming i NC i od nowa, albo się to zaakceptuje, kupuje tanio i czeka, albo się skacze. Gaming się ostro przetrzebił, nikt nie chce w niego inwestować to co było 2 lata temu na wig20, niedawno na oze i biotech. Trzeba albo czekać jak się kasy nie ma, albo korzystać. Ja nie narzekam, jak jest tanio to ciągle sobie po trochu tanich walorów dobieram. Brałem Nano i Clc gdzie ludzie pukali sie w łeb. Jeżeli takie syfy z setkami milionów straty mi rosną tym bardziej mocne będą kwestia czasu. Ważne aby nie przespać górki i nie dać się odciąć na początku trendu, bo o to najłatwiej po ostrym wymęczeniu.