Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,91 zł , zmiana od tamtej pory: 468,13%

Re: układanka

Dnia 2015-11-30 o godz. 09:32 ~kpk napisał(a):
> lepiej już było... a taki miał być odpał :)

Moim zdaniem, gdyby pod to info miał być odpał z wysypem akcji PZU, to pewnie nie byłoby tego kilkudniowego „ewidentnego zaniżania przed odpałem”, a w to miejsce mielibyśmy pewnie jakieś tygodniowe podbijanie kursu przed odpałem. Niemniej, tak jak pisze kolega stalowy, nieodgadnione są kręte drogi, którymi podąża szwagiernia.
Ponadto, samo wezwanie to jeszcze nie skup dlugu, chociaż jestem przekonany, że skup obligów mają pewnie dogadany z obligatariuszami, bo jest to element większej strategii związanej z konwersja obligow na akcje i pewnie wejścia nowego inwestora.
Sadzę też, że w grudniu będą wzrosty i większe obroty, ale to niekoniecznie PZU będzie sypało raczej będzie to zmiana akcjonariatu tego 3,5 mln pakietu akcji z warrantów i dlatego mieliśmy zaniżanie kursu aby jego sprzedaż zrobić po jakiejś dawno ustalonej rynkowej cenie. Ten pakiet posluży pewnie do pompowania kursu.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COGNOR -1,90% 5,17 2026-04-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.