Spoko Gabryś obyś zarobił. Nie jestem zawistny i szczerze Ci tego życze, ale troche naganiasz jak ja kiedyś. Od razu sie usprawiedliwie, że ja w to bardzo wierzyłem. Ja w tym momencie nie mam akcji w ogóle. Powiem wam co myśle. 200k sprzedanych kopii i nie ma zwrotu kosztów produkcji. Co miesiąc koszty wytworzenia gry rosną o około 400k zł. Łatwo wyliczyć z poprzedniego raportu. Xbox niestety niewypał i do tej pory tego nie moge zrozumieć. ( brak kierownic? Brak marketingu? Nie wiem) Dlaczego na PS5 miałoby być lepiej? A jak bedzie lepiej to o ile? 20% wieksza sprzedaż? Co to zmieni? Nic. Multi może okazać sie rozczarowaniem bo nie bedzie open world tylko tory i znając GIF to pewnie na max 4-8 graczy. Gra docelowo na siebie zarobi i sie zwróci ale nie wygeneruje zysków. 2026 i 2027 to Pizza Slice i Ghost Keeper czyli zasadniczo tragedia na spółke z taką kapitalizacją. 2028 - potencjalny JDM2 i dopiero tu może sie zacząć coś dziać tylko najpierw muszą to z czegoś sfinansować. Wątpię, że znajdą konkretnego wydawcę bo 4div długo jeszcze nie odzyska zainwestowanych środków i dochodzi do tego FH6 w Japoni, czyli JDM2 to potencjalne ryzyko czyli duża szansa emisji. Spółka przepala więcej pieniędzy niż generuje. Niestety 4q też bedzie na minusie. Jak na studio bez doświadczenia GIF zrobił mega dobrą gre wyścigową, tego im nikt nie odbierze. Na bazie tego mogą sie wybić przy JDM2 ale to odległa i mglista przyszłość. Dziś jestem zadowolony bo udało mi sie 4k zł zarobić I odrobić część strat jakie tu narobiłem.