Inwestor, przede wszystkim:
Certyfikacja MDR a nie MBR, trwa średnio do dwóch lat. Poszukaj w Internecie wiadomości na ten temat ile trwają certyfikacje takich urządzeń. Kto Ci powiedział że do trzech miesięcy ? Nie oszukujmy się, jesteśmy tu wszyscy dla pieniędzy a nie idei, każdy by chciał by to latało po 100 PLN ale bądźmy realistami a nie marzycielami.
Targi są raczej po to by pozyskać kontakty a nie odrazu podpisać niewiadomo jakie umowy. Zwróć uwagę że na początku tego roku też wpadło kilka listów intencyjnych, mieli rozpoczynać współpracę z kilkoma szpitalami czy uniwersytetami klinicznymi, i co? Minął już prawie rok i zupełnie nic, zero odzewu…
Ty piszesz o Zonda że inwestorów trochę zabolało, a ja bardziej piszę w trochę innym kontekście. Plan wejścia na giełdę musieli mieć w głowie już od dłuższego czasu, takich decyzji nie podejmuje się z dnia na dzień. To podając komunikat o rozpoczęciu rozmów z Zonda w czerwcu bodajże, oni nie wiedzieli że na jesieni będą podejmowali starania o wejście na rynek główny? Wtedy to było OK a teraz musieli zawiesić różowy z Zonda bo nagle przeszkadza im to przy wejściu na rynek główny ? Co za brednie…
Powtarzam, ja nigdy nikogo do niczego ani nie zachęcam ani nie zniechęcam, każdy niech podejmuje decyzje sam wedle własnego uznania. Według mnie ta spółka ma możliwą przyszłość, ale do tego są jeszcze długie miesiące jeśli nie lata. Według mnie tak jak napisałem wcześniej, co najmniej do wiosny 2025 tutaj się nic nie ruszy.