Zaklinacie rzeczywistość. A na kurs i tak nie wy macie wpływ - w Serenity wszystkie fluktuacje ceny są manipulacją raz chciwego a raz przestraszonego (przerażonego?) tłumu... Aktualna wycena ma bezpośredni związek z chamskim i dalekim od jakichkolwiek standardów zachowaniem zarządu spółki w relacjach z rynkiem.
Podsumowując - Serenity to gówno nie spółka do inwestowania. Nie wątpię, że można na niej spróbować zarobić w pojedynczych strzałach. Tylko, że, moi drodzy, popatrzcie sobie na stronę GPW ile jest w tej chwili genialnych okazji inwestycyjnych, gdzie C/WK jest znacznie poniżej 1, a C/Z poniżej 8. A Serenity - zasrali sobie opinię, zmarnowali pomysł na naprawdę obiecujący i perspektywiczny biznes i w dalszym ciągu robią co w ich mocy, żeby wykazać, że New Connect to dobry rynek, ale chyba w jakimś Bantustanie.
Sam się naciąłem na tej Spółce, przyznaję, ale w czas poszedłem po rozum do głowy - szybkie cięcie, jak tylko dotarło do mnie, że zamiast zarabiania pieniędzy przez Spółkę w ciekawym obszarze, będzie się zajmować zarabianiem na dymaniu drobnych, a'la Petrol.
Pozdrawiam