MĘCZARNIA STRASZNA Z TYM OPOREM ...!!!
interwału tygodniowego nie będę tykał bo dziś jest czwartek i po drugie na tę chwile jest bardzo brzydki :) :)
tak jak pisałem na fixie w sumie więc z przypadku odkupiłem to co wcześniej oddałem ale dlaczego chciałem odkupić to ustawiając zlecenia tuż przed 17 zł przecież to w sumie niewiele taniej niż sprzedałem zaledwie około 8 % ?? dla inwestora jest to raczej śmieszne ale gracz własnie tak zarabia na giełdzie ... skubie rynek (jest nawet taka metoda gry na płynnych rynkach głownie waluty nazywa się to - skalpowanie rynku
to w ramach ciekawostki:) :) ) na paru walorach wyrabiając sobie dniówkę i w ten sposób wypracowuje sobie stałe miesięczne źródło dochodu lub tak jak w moim przypadku - miesięczny dodatek - premie :) :) :)
ok do sedna bo pisze nie na temat ..:) :)
tak jak pisałem nadal jestem optymistą juz nieco słabszym ale jednak, a optymista zakłada wzrosty wiec :
linkto jest interwał dzienny zobaczmy że to 17 zł jest dla mnie dolną bandą kanału wzrostowego lub dolną linia trendu dla tego interwału
po drugie nadal jesteśmy w zakresie walki patrząc na wolumen dla wykresu ceny - czyli szare poziome linie
ktoś powie to tylko kreski wiec zerkamy na inne ważne sprawy - wskaźnik wolumenu
linktu mamy brzydki sygnał z dnia wczorajszego o którym pisałem ale dziś pomimo tak spadkowej świecy nie mam jego potwierdzenia
potwierdzenia jakiego potwierdzenia ?? (gdybym był pesymistą nie czekałbym na nie)
potwierdzenia czyli wolumen ... mamy - 4,5 % zrobione na wolumenie 5 750 z czego 1500 to jest zrzut na fixie
gdyby ten dzisiejszy bar spadkowy uzyskał na wskaźniku wolumenu taką świece - niebieski prostokąt dorysowany prze zemnie -
czyli ilość wolumenu w przedziale około 15 000 nie byłoby mowy o zakupach z mojej strony wręcz szykowałbym sie do wywalenia swoich resztek i obserwacji przewidywanego kursu na poziomie wsparcia dla interwału miesięcznego czyli okolice 15,50 zł
linkOczywiście jak zawsze to jest moje zdanie i nie każdy powinien się z nim zgadzać, a jeśli ktoś sobie nie życzy dalszych moich "wypocin" to proszę napisać i przestaniemy sie bawić w technikę. Oczywiście nie biorę pod uwagę Panów T.D. :) :)