Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  17,10 zł , zmiana od tamtej pory: -77,78%

Re: Tygodniowy - odbicie od 11,50

Tu wróćmy do tego "nieszczęsnego pomarańczowego światła" na interwale dziennym o którym pisałem gdy ponownie skracałem pozycje i zobaczmy jak po nim wyglądały sesje - upsss... bec .. bec

link

I na koniec analiza - "wróżby" na interwale dziennym tym razem jak powinno to wyglądać moim zdaniem ale wcale tak nie musi być
:) :) :) :)

link

TU NIESTETY POTRZEBNY JEST WIĘKSZY OPIS :( :( lektura na weekend :) :)

Ruch od 11,50 do zakładanego pierwszego oporu 17,20 - 18,10 był bardzo silny i dość przewidywalny dla średniego technika nawet dla takiego leszcza jak ja :) :) druga faza tego ruchu czyli to co narysowałem od 17,50 do 22,40 niestety juz tej siły może nie mieć więc jest powiedzmy już nie tak pewny ... scenariusz tych 3 ostatnich sesji jest dla mnie nieco dziwny o czym pisałem wiec należałoby zachować dość mocną czujność bo autor cos za mocno kombinuje próbując wypchnąć rynek w gorę nie angażując zbyt wielkiego kapitału wręcz udając że będzie kupował mnóstwo akcji, a mam obawy że robi na odwrót ..:) :) skąd tyle niepewności ????
hhhmmm . bo wzrost kursu o ponad 11 % na wolumenie 6 300 szt w stosunku do spadku 8 % na wolumenie prawie 16 000 szt jest dla mnie bardzo powiedzmy śmierdzący ..
wracając do kresek na tę chwile jestem jeszcze optymistą i liczę ze ten scenariusz sie zrealizuje ale jeśli świeca dzienna zamknie się poniżej tej różowej dolnej linii trójkąta na wolumenie ponownie w okolicy 15 - 16 tys lub większym to obawiam się że będę zmuszony podziękować AUTOROWI za współpracę ..:) :)
co na wykresie robi ten różowy kwadrat ??
otóż poziom 21,00 - 22,40 to bardzo silny opór i w dodatku bardzo brzydkie miejsce nachodzi sie tam mnóstwo kresek/linii itp. w dodatku idealnie korekcyjne odbicie ABC dla spadku od 38 zł do 11,50 czyli duże UPSSSS dlatego jeśli INWESTOROM marzy się kurs na poziomie co najmniej 30 zł w górę to kurs musi przebić sie co najmniej do tego kwadratu i tam bezpiecznie sie korygować w przypadku odbicia od 22,40 technicznie sa realne nowe minima dla spółki
i to by było na tyle ... oczywiście to sa moje "wróżby" i nie należy sie nimi sugerować przy podejmowaniu własnych decyzji
a teraz koledzy DT jak ich zaczynam nazywać mogą zacząć swoją krytykę dodając czerwone kciuki w dół :) :)
mile widziana również inna krytyka bo każdy przecież może mieć zupełnie inne zdanie :) :) byle sensowna ..

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TBULL -7,32% 3,80 2025-10-14 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.