Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Troche faktow...

Oddalenie wniosku dotyczy upadłości układowej ponieważ wnioski o upadłość likwidacyjną zostały umorzone :
http://wiadomosci.stockwatch.pl/szalenstwo-na-kursie-alterco-po-ogloszeniu-upadlosci-ukladowej,akcje,46775

http://wiadomosci.stockwatch.pl/kurs-alterco-wystrzelil-po-umorzeniu-postepowania-upadlosciowego,akcje,52272

ale też nie będzie tak że jutro wszystko zajmie komornik, komornik musi mieć nakaz z sądu na zajęcie majątku. Zarząd Alterco musi się dogadać z wierzycielami. Co ciekawe wniosku o upadłość likwidacyjną nie złożyli posiadacze największej liczby obligacji tylko osoby posiadające 0,075% udziału w majątku księgowym, jednym z dużych udziałowców był Bank Polskiej Spółdzielczości S.A posiadający obligacje na około 30 mln. Powiem tak kolorowo nie jest ale tragedii nie ma, tu jest podstawa do wzrostu, myślę że są dwa powody dla których spółka nie informuje o swoich poczynaniach, albo się dogadali i zbierają akcje pod wzrosty, albo sprzedają bo postawili krzyżyk na spółce(ale wtedy wyprzedaż i przecena już by były widoczne)...Tu jest trochę ruletka i nikt nie wiem co będzie, ale warto poczytać komunikaty i policzyć ile w sumie był żądań wykupu obligacji... Ja lekko dokupuje i czekam, jak stracę to najwyżej to co zarobiłem na tej spółce więc tragedii nie będzie...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ALTERCO -50,00% 0,02 2016-05-23 15:17:27
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.