Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  137,50 zł , zmiana od tamtej pory: -11,85%

Re: to tylko skup

Dnia 2026-01-08 o godz. 17:47 ~Antoni napisał(a):
> Wcale nie jestem pesymistą. Twierdzę tyko, że wczorajsze i dzisiejsze wzrosty to tylko reakcja na skup. Wiem, że ULTRO już dawno ogłosiło wniosek o skup, a walne jest 15 stycznia, ale widocznie teraz rynek zareagował i shorty zaczęły się powoli zawijać. Ale żeby cena znowu weszło ponad 200 zł, to muszą poprawić się wyniki. I to nie w jednym kwartale. Najlepiej żeby Worldbox został zaraportowany i jak najszybciej pokazał, że będzie pozytywnie kontrybuował do wyniku grupy. Ale nie liczyłbym na to wcześniej jak w raporcie za Q2, w bardzo optymistycznej wersji. Nie za bardzo wierzę w 200 zł w tym roku, a jeśli już to na pewno nie przed jesienią. Ale wierzę, że będzie rosło. Dlatego mam te akcji. 40% portfela mam w CCC.

Oczywiście masz rację, że wyniki są najważniejsze. Ale ja uważam, że CCC jako spółka cały czas rozwijająca się osiąga niezłe wyniki i aż 50% spadek kursu od maja 2025 w mojej ocenie nie był uzasadniony. Totalnie negatywny PIAR rozkręcony wokół spółki miał pomagać szortującym funduszom w zarabianiu pieniędzy na spadkach kursu. Udało im się to połowicznie, bowiem kurs spadł o 50%, ale shorty na dobrą sprawę prawie nic jeszcze nie odkupiły. Warto zauważyć, że CCC po maju 2025 była jedyną spółką z WIG20, która nie uczestniczyła w późniejszej hossie. Na giełdzie jestem już wiele lat i wiem, że nic wiecznie nie rośnie i nic wiecznie nie spada. Napompowane kursy tuzów takich jak KGH, PKN, PKO, czy nawet LPP zaczynają pękać, a uwalniany kapitał może w części przechodzić na CCC. Ulica już połknęła bakcyla, bo widać to na forach (nie tylko bankiera). Shorty zaczynają odkup i za chwilę skup akcji. Czego jeszcze chcieć więcej ? Dobrych wyników, a te zapewne nie będą złe ;))

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CCC -2,63% 116,60 2026-02-10 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.