Hmmm... faktycznie nick odpowiedni sobie wybrales...chodzi mi o styl wypowiedzi. Generalnie nie wdaje sie w takie dyskusje, ale...
masz po czesci racje... wiele z tego co piszemy to przypuszczenia i nasze checi...ale...
...mylisz sie twierdzac, ze to same checi... sporo z tego jest... wiedza i doświadczeniem, ktore akurat na całym NewConect i w wielu przypadkach GPW jest ważniejsze od wynikow spolki.
Nie twierdze, ze nie ma takich spolek...ale wymien mi 5 z calego NewConect, w ktore zainwestowałes ze wzgledu tylko na AT i cos zarobiles?
Kazda spolka jaka ja sprawdzalem na NewConect to pokaz wesolej i alternatywnej ksiegowosci, z ktorej nic nie mozna wywnioskowac(moze mialem pecha, ze takie spolki wybieralem do analiz).
Jezeli chodzi o decyzje podejmowane pod wplywem tylko i wylacznie samego forum...co moge powiedziec... nie dziwie sie, ze takie osoby wtedy traca i juz nigdy nie wracaja na gielde. To nie jest zabawa, to nie jest 100% pewny zysk... generalnie system 50/50 to szczyt marzen najwiekszych inwestorow swiata... a tu ktos chce podjac decyzje na podstawie tego co inni mowia...jeszcze inwestujac pieniadze, z ktorych zyja potajemnie przed zona czy mezem(juz sam ten fakt pokazuje jakim ktos jest inwestorem). Forum jest instrumentem POMAGAJACYM podjac decyzje...sprawa jest prosta...im wiecej osob mysli podobnie, tym wiecej zachowa sie tak samo...co prowadzi do tego, iz Twoja teza staje sie "BARDZIEJ" prawdziwa... jestes bardziej pewien swojego zagrania... to wszystko.
Innym juz tematem jest fakt, ze forum jest wykorzystywane przez naganiaczy w jedna lub druga strone...ale noza tez mozesz uzyc do smarowania masla albo do zabijania.
:) Tak probowalem w Twoim stylu odpisac... nie wiem czy mi wyszlo:)
P.S. Nie mialem na celu sie sprzeczac... bardziej chodzi mi o uzmyslowienie, ze NC to nie fundamenty.
P.S.2 Na GPW tez jest z tym problem... robiac analizy(moja wlasna autorska metoda) wszystkich spolek na GPW... w branzy budowlanej jedyna wybijajaca sie spolka(w ktora i tak nie warto bylo inwestowac...moja metoda ja odrzucila) bylo PBG... stalo wtedy po 80 pare zł. Jedyna spolka cos soba reprezentujaca...i co sie z nia stalo(ciesze sie, ze metoda dziala:) )??? Kazdy chyba wie.