Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,92 zł , zmiana od tamtej pory: 71,88%

Re: to jest ciekawy artykół

nie jestem przekonany czy fv jest wydajna.. bez magazynów na większą skalę to wątpię .. morskie elektrownie wiatrowe może.. ale do tego trzeba gigantycznych nakładów na przesył i magazyny energii właśnie wodorowe bo tylko one są w stanie przetrzymać długo energię bez większych strat.. jakoś w te inwestycje u nas nie za bardzo wierzę.. i inwestorzy grenevi sądząc po kursie też.. jakoś obstawiam reaktywację przemysłu wydobywczego po wygranej Trumpa tylko muszą zrobić odpisy na oze i przestać się w to pakować albo przynajmniej zmniejszyć na to pozycję.. Famur to jedna firma międzynarodowa zyskowna.. ja myślę że oze szybciej się skończy niż zaczęło oczywiście na skalę przemysłową do do domu fv+pompa ciepła+wymiennik ciepła + magazyn to może ma jakiś sens.. tylko nie w Polsce bo weszło rozliczanie energii kwartalne + spred .. w miesiącach zimowych ludzie dostają gigantyczne rachunki za prąd .. także słabo to wygłąda

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GRENEVIA -0,15% 3,30 2025-10-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.