Dnia 2015-08-21 o godz. 08:07 ~bobulek napisał(a):
> Witaj,
> Twoje inteligentne, dojrzałe, prezentowane z dystansem wypowiedzi przeplatają się niestety z potokiem nowomowy, mnóstwo słów nie wiele treści, dużo uogólnień i górnolotnych haseł a tu rzeczywistość niekoniecznie się w te slogany chce wpisywać.
Podejrzewam, ze nie umiałbys ad hoc zdefiniować słowa "nowomowa"...
A jeśli ja piszę uogólnienia, to co powiedzieć o słowotoku innych (takze twoim?)
Wbrew pozorom, rzadko tu sa posty o konkretach, za to wiele tekstów o Romanie i pomaranczowym biurze oraz inne takie tam bzdety.
Co do "Romana" - jaką faktycznie Ty (czy ktokolwiek) masz wiedzę, by wiedzieć, jaka jest jego rzeczywista strategia i taktyka prowadzenia biznesu? Kierowałeś kiedykolwiek jakimś zespołem ludzkim i jakimś procesem przemysłwym, logistycznym itp.? Wątpię. Bo na tym forum ludzie to robiący nie piszą - nie mają czasu i potrzeby. Chyba że jak ja - wolnej chwili - traktują to jako rozrywkę...
Nie wiem, w jakiej dziedzinie jestes specjalistą. Takim prawdziwym profesjonalistą. Ale wyobraź sobie, ze w dziedzinie, na której znasz sie b.dobrze, poucza Cię laik swoimi fantazjami, konfabukacjami i teoriami spiskowymi... - jak zareagujesz?
Zwykle reaguje się milczeniem i pobłażliwym wzruszeniem ramion na zasadzie "twoja racja, mój spokój"...
Sądzę więc, że juz wyjasniliśmy wzajemne stanowiska i mozemy zakonczyć na tym, bez wzajemnej urazy, tę wymiane poglądów.
Również życzę ci wzrostów i satysfakcji z inwestycji.
A jeśli zechcesz już napisać tylko rzeczowo - proponuję, byś zainicjował MERYTORYCZNĄ dyskusję na temat, dlaczego (mam na mysli perspektywę 6-12 m-cy) warto lub nie warto wejść w ipx czy brs. Oczywiście to tylko sugestia, którą możesz zignorować. Ja zaś powracam już do biernego pozostania na forum... Pozdrawiam