Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,95 zł , zmiana od tamtej pory: 43,05%

Re: to do ilu tym razem podciągnie ?

Witaj,
Twoje inteligentne, dojrzałe, prezentowane z dystansem wypowiedzi przeplatają się niestety z potokiem nowomowy, mnóstwo słów nie wiele treści, dużo uogólnień i górnolotnych haseł a tu rzeczywistość niekoniecznie się w te slogany chce wpisywać.

- Rynek idealny - jego prawa, zasady, siły działają tam gdzie jest płynność, zróżnicowany akcjonariat a na spółkach mniejszych, mało płynnych te procesy są niestety często wypaczane ( nigdy nie pisałem że wszystko zależy od Romana i pomarańczowego biura) ale nie przekonasz mnie że na Alchemii (P. Karkosik mają ponad 90% akcji cenę ustalił rynek) tak jak i na Impexie około 60%: skupując akcję Alchemii od siebie, nie wypłacając dywidendy, pożyczając środki własnym spółkom nie kreuje ceny. Jestem przekonany że bardziej niż rynek. Jeśli wolisz to przyznam że rynek ustala cenę ale i tak jest to tylko  pochodna działań głównego akcjonariusza.

- Piszesz, że nigdy nie przedstawiałaś swoich opinii na temat spółki, wybacz ale ocena czyjejś wypowiedzi jako infantylna, podważanie prawdziwości czyiś teorii jest również prezentowanie pewnego stanowiska - oczywiście odmiennego, przeciwnego. Chociaż wypowiedzi flnc są emocjonalne w moim odczuciu jak i wielu akcjonariuszy zawierają też sformułowania logiczne i dość prawdopodobne.

- Zwracanie się na forum "pomóżcie" faktycznie nie świadczy dobrze o inwestorze, użyłem tego słowa nie dlatego że oczekuję od Ciebie rady - prowadzimy dyskusje - przedstawiam pewne fakty i sytuację wokół nich która w mojej opinii świadczy o zagrywkach nie fair na spółce - zatem chcę abyś jako osoba wierząca w potęgę niewidzialnej ręki rynku - ustosunkowała się do tych faktów.
Słusznie, mogłem napisać :"Proszę zaprezentuj teorie, fakty którymi podważysz moje poglądy że spółka o parametrach C/Z 4,8; C/WK 0,53 nie jest najlepiej zarządzana lub jakieś inne czynniki wpływają na jej zaniżoną wycenę giełdową"

Pozdrawiam, życzę słonecznego weekendu.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IMPEXMET -0,24% 4,22 2019-08-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.