Hej
Witaj Klin. Twoja odsłona bez złośliwości jest zdecydowanie bardziej zjadliwa:)
CTX. Mój cel krótkoterminowy to zasięg formacji. Jeżeli chodzi o strategię dokupowania to trzymam się ... strategii:). Standardowo posługuję się kroczącym SL w razie zwrotu rynkowego.
BDX. Planowałem sprzedaż pod górnym ograniczeniem kanału, tak jak informowałem przy zakupie. Sprzedałem jednak połowę na 592 i resztę będę sprzedawał z ręki na dniach. Potrzebuję gotówki gdzie indziej. Także jeżeli trzymasz i dojdzie do ograniczenia będziesz miał lepszy wynik:)
Acha. Odnośnie przywołania sukcesu SNT, chodziło mi wyłącznie o wykres. Zgadza się, jeżeli chodzi o analogię branżową SCP jest zdecydowanie bliżej.
Tak w ogóle to sporo poczytałem w weekend o amerykańskim rynku biotechnologii. Perspektywa: wzrost z 1,77B USD do 5,71B USD w 2034roku. Potencjał średnioroczny prawie 14%. Do tego tam jest finansowanie. W Polsce jest z tym ciągle kłopot. No ale zainteresowanie tym rynkiem rośnie również u nas, o czym świadczą historyczne wolumeny na poszczególnych spółkach. Ponownie zwracam Waszą uwagę również na SLV.
Na pewno biotechnologia oprócz uranu to moje must have. Każda korekta rynkowa to okazja do zakupów na dłuższy termin.
A zaczyna coś pachnieć co najmniej pauzą w rajdzie AI gdzie tylko BIGetch pchają rynek do góry. Reszta generalnie spada. Jestem po lekturze investing.com i CNBC i wielcy banksterzy tego świata zaczynają już kręcić nosem na obecne wyceny. W.Buffet dalej powiększa pozycję gotówkową. Kilka globalnych funduszy opyliło na szczycie z końca października naprawdę sporo, a VIX dzisiaj jest emanacją wykreowanych nastrojów. W takich sytuacjach (bez globalnego, realnego armagedonu) z reguły próbowano jeszcze podbitki na wyjście lub zajęcie krótkich ... no zobaczymy. Na pewno unosi się smrodek nad skalą wzrostów. Także polecam SL a nie zaklinanie rzeczywistości:)