Mam pytanie do Benitora lub Klapy ewentualnie kogoś innego kto działa w systemach algorytmicznych. Aaa... i jeszcze nie jestem pewien czy pytanie moje powinno być w tym wątku czy nie powinienem utworzyć nowego wątku. Póki co zadaje pytanie tutaj. Pytanie, pytania są następujące...Czy ty, wy działacie w Amibrokerze, w związku z tym używacie do programowania języka AFL? Są rózne rodzaje strategii, strategia podążania za trendem, wybicie z progu zmienności itd. Czy słyszeliście o strategii, która przewiduje poziom przyszłej ceny oczywiście z pewnym prawdopodobieństwem? Podobno w języku Python jest to możliwe, w uczeniu maszynowym przewidywanie przyszłej ceny, ale podobno również jest możliwe w języku AFL. Jedną z takich strategii w języku AFL jest strategia oparta na regresji liniowej. Regresja liniowa to metoda statystyczna, która pozwala na określenie związku pomiędzy zmienną niezależną (w tym przypadku zmiennością ceny) a zmienną zależną (przyszłą ceną). Pytanie jest takie...Czy eksperymentowaliście w tym kierunku? Czy warto iść w tym kierunku, Czy może jest to ślepa uliczka. Nawet jeśli nie eksperymentowaliście z tym, to może coś o tym słyszeliście? Jakiś komentarz na ten temat, jakieś doświadczenia, rekomendacje?