Spółka typu lauren jest w moim portfelu jedna z 2..3 spolek, jakie trzymam na zasadzie maskotki. Aktualnie obok lauren jest to Milton.
Drobny palet można kupić na zasadzie: jest odwrotne przejęcie, biznes się rozkręca, ludzie kupują akcje po 8 gr to raczej dużo poniżej nie spadnie, zajrzeć na bankiera i z oceanu durnych postów (w sumie jak mój) wyłapać takie z informacja wystarczy by w razie czego wycofać z max 30-40% straty. Ogólnie wydaje się, że jest szansa na razy 2 jak nie razy 5.
Starystycznie rzecz biorąc na 5 maskotek 1 daje ładny zysk, 2 straty a 2 pi razy oko na zero (do +-20%różnicy od zakupu).
Zatem o laurenie mało wiem, jak już szukam info to o spółkach istotnych w portfelu (a mam kilka takich, powiedzmy 5-10, bo nie każda, która mnie zainteresowała okazała się potencjalną perla i pomimo wiedzy- a może właśnie z powodu wiedzy- nie mam ich albo mam śladowe ilosci).
Zatem ktoś, kto Laurena ma jako istotna w portfelu wie duuuuuuzo więcej ode mnie i dlatego na forum szukam jego podsumowanie jego inwestygacji.