Ja to widze tak:
- kase na badania kliniczne maja zabezpieczona bo to z dotacji Horizon2020
- dotacja H2020 konczy sie w grudniu22 wiec pojda pewnie po refundacje ale dostana ja ok. maja23
- realizuja duzo innych dobrych rzeczy (USA, doradca M&A, produkcja pilotazowa, sondy na choroby zakazne, sonda do monitorowania leków, Rada Naukowa, itp) - do tego zatrudniaja ludzi (jest cos ok 40 osob) - to wszystko kosztuje a na to na pewno nie ma kasy na niewiadomo jak dlugo - ale to wszystko buduje mega wartosc dla akcjonariuszy na przyszlosc wiec optymalnie aby nie zwalniali tempa
- wprowadzaja kapital docelowy 1mln akcji, ktory jesli (podkreslam jesli) w calosci bedzie wykorzystany (w projekcie uchwaly jest 3 lata) to bedzie stanowil jakies 15% w podniesionym kapitale - to nie jest duze rozwodnienie jak na biotech i taki etap prac
- majac kapital docelowy w kazdej chwili moga oglosic emisje i oferte, przeprowadzic ja szybko i skutecznie, ja obstawiam ze na pewno nie na calosc bo nie ma na to teraz rynku (chyba ze sa glupi albo ktos im zle doradza) - na pewno beda to robic madrze i w dobrej cenie
- nieduze emisje i oferty w dobrym czasie to swietna okazja dla nas aby kupic wiekszy pakiet w dobrej cenie - dzis jak patrze na arkusz zlecen to jakbym chcial dokupic 10-20tys akcji to bym doszedl do 42zl :-)
https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-newconnect/profil-akcji-sds,wId,39066,tab,przebieg-sesji - propozycja dywidendy jest super
- jak zrobia cos malego (wlasna pilotazowa sprzedaz czy nieduzy partnering lub jakis co-development z nieduzym upfrontem od jakiegos korpo) to cos zarobia ale bedzie to na tyle malo ze dla nas zaden hajs a dla spolki lepiej aby ta kasa zostala na rozwoj i prace
- mnoznik 3x kapital zakladowy to sprytne podejscie - jak bedzie juz z czego placic to pewnie ten kz bedzie z 6-7 mln zl czyli pulap zysku ok 18-20mln zl - polowa z tego to ok 10mln zl (czyli jakies 1,50 zl na akcje - zawsze cos ale szalu nie ma)
- jak za 3-4 lata zrobia duzy deal (sprzedaz licencji, technologii, moze spolki celowej Fibiomed) to przy takim rynku, tak przelomowej technologii i walidacji klinicznej kwoty beda 500+ a wtedy na pewno polowa trafi do nas a z 250 wyjdzie po ok. 40 “monet” na akcje - a tyle liczone w jakiesj walucie to juz szacun i rozpala wyobraznie.
Oczuwiscie po drodze wiele ryzyk, badania kliniczne itp - ale jak dobrze beda zarzadzac ryzykami to jak nie. wyjdzie A to wyjdzie B bo dalej technologia ma duzy potencjal
Jak dla mnie majstersztyk i ktos kumaty tam siedzi i nad tym rozmysla.
Dzieje sie, mi sie podoba, dokupuje a emisji mniejszej czy na pelne 1mln akcji sie nie boje