Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  4,42 zł , zmiana od tamtej pory: 290,05%

Re: szybki 7 atakuje

Odpowiadam na pytanie Spokojnego.
Najpierw jego cytat:

,,Kolorowy pisałeś wielokrotnie wyraźnie, ze AP spadnie poniżej 3,8...

weź wiec proszę mi i obecnym tutaj wytłumacz:

1) Dlaczego rośnie przy zwiększonych obrotach?
2) Dlaczego miałoby spaść ponad 65 groszy przy świetnych wynikach i pewnie późniejszych jeszcze lepszych?

Najpierw muszę przypomnieć chociażby w skrócie co pisałem na moich wątkach.

1. Spodziewałem się korekty przynajmniej do poziomu 3.80 - fakt niezaprzeczalny i nadal się spodziewam
2. Wielokrotnie powtarzałem jak mantrę, że po tej akumulacji, jeśli nastąpi wybicie z niej, będzie to dobry moment do zajęcia pozycji.

Mam nadzieję, że te dwa punkty nie są w żadnym wypadku kontrowersyjne, są zgodne z prawdą, a ponieważ wiem Spokojny, że jesteś człowiek uczciwy, więc w tym momencie przyznasz mi rację.
Trzeba sobie jednak zadać pytanie podstawowe, a mianowicie, czy z tego ruchu bocznego nastąpiło wybicie ?
W tym celu spoglądam na wykres.

15 września kurs osiągnął maxa na poziomie 4.42 a następnie przeszedł w trend boczny.
Czy nastąpiło wybicie ? Kurs osiągnął dzisiaj w czasie dnia poziom maks. 4.46.
Jest wybicie, czy nie ma ?
Oczywiście odpowiedź może być tylko jedna ! Nie ma !
Dlaczego ? Ponieważ, aby było wybicie kurs musi zamknąć się poza poprzednim maksimum ceną zamknięcia dnia !
Zapamiętajcie to sobie dobrze, jeszcze raz powtórzę. To musi być cena zamknięcia dnia.
Tak się nie stało. Kurs swoim max. naruszył wprawdzie ważny szczyt, ale nie nastąpiło jego przebicie. Kurs cofnął się od odporu.
To objaw nie siły, lecz słabości.
Nauczcie się wszyscy i każdy z osobna. Czekajcie zawsze na cenę zamknięcia. To rzecz o podstawowym znaczeniu.
Nigdy więcej o tym nie wspomnę, bo to szkoła podstawowa analizy technicznej.

Dzisiaj w tym pierwszym wpisie napisałem, że mamy No Result From Effort. To brak rezultatu z wysiłku. Jedno z trzech praw
Richarda Wyckoffa.
O co w tym biega ?
Chodzi o to, że została wygenerowana ogromna siła co pokazuje wolumen, natomiast brak jest skutku tego wysiłku. Pokazuje to, że na poprzedniej świecy wzrostowej, prowadzona była sprzedaż. W dniu dzisiejszym oczywiście też.
Mamy co prawda ogromny optymizm, bo przed tą świecą zieloną, mamy lukę. Czyli dwa dni temu duży optymizm po podaniu miesięcznej sprzedaży i co ? Nagle wszystko zdechło ?
Nikt, więc nie może tu zaprzeczyć, że jeśli jutro będziemy mieli mocną świecę spadkową, to formacja, która powstanie, nie będzie co prawda ,,gwiazdą wieczorną,, ale i tak byłaby niemiłym zagrożeniem. Poza tym możemy mieć również z tego formację kontynuacji, czyli trójkę.
Dalszy wzrost jest jak najbardziej możliwy, ale warunkiem oczywiście jest przełamanie dzisiejszego maxa.
To co stało się jednak dzisiaj jest niepokojące, ponieważ kurs już po raz trzeci bez rezultatu próbował się wydostać górą i nie udało się.
Problem jak zawsze ten sam, leży niestety (stwierdzam to z ubolewaniem ) po waszej stronie. Nie czytacie moich wpisów uważnie, a szkoda.
Mój kumpel powiedział mi tak wiesz (i tutaj oczywiście moje imię) dlaczego tak a nie inaczej się dzieje ?
- nie wiem odpowiadam ? a raczej wiem. Gdybym za te swoje wpisy brał od was kasę i to sporą, to wtedy jeden z drugim jak nic zabrałby się do nauki a tak, wola boska i skrzypce.
Jak to wielokrotnie powtarzam, każdy swój rozum ma, a są i tacy na tym forum, co w ogóle rozumu nie mają i nic nie kumają.
Ty jednak jesteś wobec mnie OK i ja wobec ciebie również, co jak mniemam dowodzi ten właśnie wpis.

kolorowy wiatr

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
AUTOPARTN -0,11% 17,88 2026-02-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.