Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,74 zł , zmiana od tamtej pory: 7,75%

Re: Szanowny inwestujemy opowiadasz bzdury.

Masz racje pisałem że żle oznaczyłem fale dlaczego tak sie dzieje i czy robie to celowo
otórz nie bo moja intencją jest pomagac w technicznym inwestowaniu w trzeciej fali .
pisałem o tym juz Otórz twórca tej teorii działał w latach 20 nie było wtedy oscylatorów i teoria podaje że fala skałda sie z pieciu podfal po których jes trójfalowa korekta ABC to właśnie zarzucają przeciwnicy fal że impuls nie zawsze jest pieciofalowy bo czasto wzrost jest trójfalowa tymczsem najczęsciej na patrzą że obecny wzrost to nie impuls tylko koreka ABC poprzedniego piecifalowego impulsu spadkowego .Problem jest poważny bo widzimy trend wzrostowy widzimy trzeecią falę która niestety wyglada tak jak C i po korekcie oczekujemy piątej fali tak jak ja tutaj w 2020 roku się jej jnie doczekałem ale nie zawsze potrafie sprzedawać jak widzę że coś jest tak nie przyzwoicie tanio jak Marvipol po 2,% zł ale niestety zamiast pieciofalowego impulsu wzrostowego była trzy falowa korejta ABC znosząca 50 % pprzedniego spadku z 8 zł dalego rozwiązałem ten problem i obecnie zakończyłem inwestycje już w trzeciej fali lub jak kto woli w C tak na wszelki wypadek .pomimo że sadziłem że bedzie tu piąta fala ale wykres rzezywiście moze byc żle oznaczony falowo i może to zamiast 1,2,3 byc ABC ale jak moze byc korekta jak wybiło poprzedni szczyt 8 zł otóż problem jest taki i moje pomyłki na Mavipolu wynika z tego że rzeeczywisty wykres Marvipolu podpieto pod Baha i tam należy szukać rozwiazania moich pomyłek bo może kiedyś Marvipol juz był po 15 zł tylko ucieto mu wykres i tego nie widac na wykresie a obecne 11,9 nie było szczytem a tylko korekta poprzedniego spadku z 15 do 3 zł w latach 2016 Nie ma chyba drugiej spólki na GPW notowanej w tak dziwny sposób Oczywiście masz rację zoznaczeniem Marvipolu mam problem dlatego ostatnio nie rysowałem wykresów Marvipolu Za wykres przepraszam bardziej rysowałem w nim kanał oczywiście punkt widzenia zaeży od punktu siedzenia to zrozumiałe nie wiem czy jest prawidłowy wykres bo nie wiem który to wykres jest prawidłowy Marvipolu
z pozdrowieniami szacunku dovado
PS Nie zalezy mi na spadkach Marvipolu sam pisaem że spadnie do 7,5 i wzrosty do 15 zł i warto kupić po tej cenie tak to technicznie wygladało nie jestem tego obecnie taki pewny może to byc 6,5 zł ale trzymam za to kciuki .za 7,5 zł Tem krzyż śmierci na developerach to podwyższenie stóp procentowych o wiecej niż 0,5 % w tlistopadzie to zmieniło projekcje kursu nie tylko Marvipolu ale i inych developerów miedzy innymi Atalu tam tez w tym samym dnuiu pojawił sie krzyż smierci ..mnie osobiscie starcza wysoka dywidenda
Na pocieszenie dla Drobnego Inwestora co powinno przesądzic o tym że bedzie miał duże zysk i racje
 Stopy procentowe w Polsce i w Czechach. Kiedy obniżki? - Money.pl

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARVIPOL 1,96% 8,34 2025-11-25 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.