no i to już zdecydowana fajna merytoryczna odpowiedź, opisująca swoje obawy. Dziękuje.
Pozwolę sobie tez jako tez akcjonariusz o komentarz.
"Pijar" w biznesie jest wg mnie również istotny punkt - bo podnośni rozpoznawalność marki. Zgadzam się ze moze komunikacja dla inwestorów powinna być lepsza - ale miej na uwadze że Sygnis jak spółka giełdowa to dopiero jest na początku drogi, wiec zakładam ze to się poprawi. Tez czekam na jakieś konkretne info np o Syglass, w sensie komercjalizacji.
Co do sprzedaży drukarek , było info o dostawie do szkół, ale tu masz racje mogło by być więcej info..ale jak wyżej, licze ze to się zmieni. Co do dystrybucji to bym tego nie marginalizował. Mając doświadczenie w sprzedaży, nie sadze że umowy dystrybucyjne podpisuje się tylko dla sztuki. Producent wykonuje analizę możliwości sprzedaży przez potencjalnego dystrybutora zanim podpisuje umowę. I ja tutaj widzę szanse na przyszłość na zwiększenie wyników.
Dodatkowo warto zwrócić uwagę na to ze to Grupa Sygnis, jest tam Mode, a oni wyniki ostatnie mieli na plus - bez szaleństwa ale jednak.
Śledzę ich media społecznościowe, są aktywni. Zwiększają zespół, wiec sami widza możliwości.
Co do raportów finansowych nie analizowałem tego, ale ja wchodząc tutaj założyłem ze inwestycja na 2-3 lata, wiec nie jest to dla mnie ważne ze wynik finansowy ma być super na już, zobaczę jaki będzie cały 2022 .
No i biodruk, moze to melodia przyszłości ale to jeden z powód, który mnie przekonał długofalowo.
podsumowując ja widzę w dalekiej perspektywie szanse na zysk...ale to giełda, każdy musi sam podjąć ryzyko-;)
pozdrawiam