No własnie nie widzę żadnego sensu tej emisji, poza tym, że 'koledzy' mają dostać tanie akcje i się ponownie obłowić dzięki spółce i giełdzie (zresztą po to powstało New Connect nieprawdaż?)...
Emisja z wyłączeniem PP, to jawne okradanie pozostałych akcjonariuszy. I to za 50% ceny rynkowej. Nikt mi nie wytłumaczy, że jest inaczej i że ktoś ma dobre intencje.
Zresztą jak ktoś uważnie czytał wywiady z prezesem, to w ciągu kilkunastu ostatnich miesięcy, kilkukrotnie powtórzył zdanie w stylu: "teraz nie jest czas na wzrost wartości firmy/akcji, skupiamy się na transformacji biznesu". Może dokładnie tak to nie brzmiało, ale sens wypowiedzi mam nadzieję zachowałem.
Zresztą raporty finansowe nigdy nie potwierdziły zapowiadanych optymalizacji biznesu i korzyści np. z zakupu platofirmy DSP. No ale papier wszystko przyjmie i raport może wyglądać, tak jak się tego chce. Może już czas na zmianę retoryki i zaskakujące, skokowe poprawy wyników?
No skoro się już biznes jednak zopytmalizowało, to koledzy i współpracownicy chcą na tym skorzystać i zarobić. A infa na New Connect można przecież produkować na zamówienie i nikt konsekwencji nie wyciągnie. Listy intencyjne, wywiady, artykuły na zamówienie i kurs bez problemu można wywindować spowrotem na 100zl. :) Kto wie - może mają w szufladzie już gotową apkę, która leczy Covida. ;)