Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  233,60 zł , zmiana od tamtej pory: -36,30%

Re: Suche fakty.

Dobrze. Ja nie wychwalam TA- jakby to jest nowe IP które renomę musi sobie samo poniekąd wyrobić i wybronić.
Faktor sprzedażowy i czynnik jakim jest ilość sprzedanych kopii to tylko cząstkowa (lecz pewnie większościowa) rzutująca na wartość firmy a tym samym na kurs.
FP2 miało znacznie lepszy wynik niż TA, gdyż była to kontynuacja FP który był ogromnym sukcesem. FP2 zostało przyjęte, jak zostało, toteż kurs jest 200 nie 700.
Zgadzam się, że recenzję nie przyniosą gotówki, to głównie zainteresowanie graczy. Biorąc pod uwagę specyfikę gier 11Bitów, to w większości longsellery, mimo spadku w tabeli na samym steamie gra i tak pewnie będzie się sprzedawać - nie mniej, tutaj należy mieć na uwadze, że szczegółowe dane są dla nas nieznane. Dlatego nie należy się tutaj kierować empirykom czy czymkolwiek. Obroty, sprzedaż to zyski, na te dane musimy poczekać.
Co do ad6. Wydaje mi się, że koszty poniesione na TA były podawane pod koniec 2024 i oscylowały na poziomie 40-50mln - ale tutaj mogę się mylić. nie chce mi się szukać tego.

"AA a TA to nieznane IP i na pewno nie gra z segmentu AA. MŚ nie płaci za każdą grę tak samo! Jak dostaną połowę tego co za FP2 to będzie sukces." - zgodzę się, ale tylko połowicznie. TA to nowe IP - ono samo musi się wybronić. Natomiast studio które wyprodukowało grę, już ma swój PR - który zgodzimy się nie jest najlepszy wśród inwestorów poprzez FP2 i P8.

Ad 7. FP2 też można było kupić na platformach przez ciebie wymienionych.
- owszem, ale tylko na PC. Tutaj TA ma przewagę pozostałych platform.
I owszem, przy FP2 jest łatwiej oscylować odnośnie sprzedanych kopii gry, gdyż zwyczajnie minął znacznie większy czas od premiery.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
11BIT 0,00% 138,00 2026-02-13 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.