Ja juz (i wczoraj tez) mam MOJ tylko posrednio, ale posrednio mam trohe bo mam pelny pakiet FSG. Wczoraj mozna bylo sprzedawac MOJ jezeli komus nie spodobal sie slabszy IIq. Dzisiaj patrzac na arkusz podejrzewam, ze ktos chce wywolac spadki a nie sprzedac akcje (tzn ktos chce kupic i to kupic taniej). Na S stoja za duze jak na obecne obroty zlecenia - raczej nie po to zeby sprzedac a po to zeby obnizyc kurs lub sklonic posiadaczy do sprzedazy waloru. Dlaczege tego nie wiem, byc moze aktualna sytuacja spolki juz jest lepsza niz wynika to z raportu za Ipolrocze (imho niezlego), lub pojawila sie nowa informacja do ktorej nie mamy dostepu (to by tlumaczylo wczorajszy wystrzal - najwiekszy wzrost na calej GPW i to na generalnie spadkowej sesji to nie wyglada na przypadek).
FSG za tydzien ma dostac decyzje w sprawie kopalni Barbara - ogromna inwestycja, gdzie mozna wydobywac wegiel koksujacy potrzebny w UE i nie traktowany jak zwykly (energetyczny) wegiel. Jak to ruszy to pojda wielkie zamowienia dla MOJ od spolki-matki. Moze sa przecieki w sprawie tej decyzji?