Witam!!
Panowie, myślę, że wszyscy macie trochę racji. Natomiast, co do zachowania kursu, to nie sądzę, żeby był jakoś specjalnie sterowany. Tylko jeden jest powód, że jest tak jak jest, jest to NC z 87% kapitału pochodzącego od drobnych inwestorów, z określonym kapitałem, z których cześć jest niecierpliwa i skacze. Ludzie patrzą na spółki typu smoke, czy też inne aktualnie zaliczające widły i mają skłonność nawet realizować stratę, żeby tylko przejść na aktualnego faworyta. Ja osobiście wolę się zapakować w odpowiednim momencie i czekać, bo przecież nie każdy sprzeda na górce a tak jak są górne widły to i są dolne. Duża część gra czysto spekulacyjnie, ani trochę nie interesują ich fundamenty. Ale tak to już jest, tacy jesteśmy my ludzie.
Prawdopodobnie nie spadnie poniżej 5, ale już niewiele brakuje. Alkal w swej historii miał przecież 3 z przodu, a przesłanek fundamentalnych nie było. Ważne jest to, że tu zarząd jest okay, i to oni mają dużo akcji. Poza tym dobra niszowa branża. Nawet w kryzysie się rozwijali, maja nowoczesną technologię itd. wielokrotnie o tym pisałem.
Co do wyliczenia to podoba mi się ono, ale po ile będzie chodziło to zobaczymy. Jestem pewien, że możliwe są wyższe poziomy. Tylko spółka musi się stać modna, a raczej widoczna poprzez duże kontrakty, info o nowym zakładzie itd. Ale to kwestia czasu z takim zarządem. Będzie dobrze bo ten zakład, ta spółka, to moim zdaniem, ich ukochane dziecko i nie dadzą im krzywdy zrobić. Co do inwestora instytucjonalnego to dobrze, ale mogłaby być emisja z PP.
pozdrawiam