Alfa,
No fajny artykuł...choć dalej z niego nic nie wynika...
ale chciałbym zapytać o jedno (cytując zdanie z artykułu):
"...Na dzień 30 września 2024 Grupa posiadała 2,9 mln zł zasobów finansowych, a w wyniku emisji akcji serii M pozyskała 9,6 mln zł. Środki te są wystarczające do prowadzenia działalności w perspektywie do końca przyszłego roku. Środki te są wystarczające od zakończenia minimum 2 projektów i przeprowadzenia ich komercjalizacji. W przypadku braku transakcji komercjalizacyjnej emitent będzie musiał pozyskać nowe finasowanie” – czytamy w raporcie kwartalnym..."
Moje pytanie brzmi:
Jeżeli będzie brak transakcji komercjalizacyjnej czegokolwiek w 2025, to na co będą chcieli pozyskać nowe finansowanie ?...i od kogo ?
Przecież jeżeli niczego nie dowiozą to raczej to kaplica już tylko....
I może jeszcze jedno (ja mam bardzo duże wątpliwości do sposobów przeprowadzanych tu emisji, gdyż myślę, że są one przeprowadzane wcześniej w rynek i później emitowane dla swoich).
Zachowanie kursu już po tej ostatniej "emisji" może potwierdzać moją teorię. I, być może, akcje już są "emitowane" w rynek bo już wiedzą, że nowa emisja i tak będzie ?...(przypominam - w 2024 nie miało być żadnej emisji - złotousty)...