Dupa nie inwestycje. To co przytaczasz to zwykłe wodolejstwo. wywal je zostaw tylko liczby i zobaczysz prawdę. Król jest nagi!
Spółka ma 26mln zł na inwestycje, kasę pozyskała z emisji. To już prawie dwa lata jak mami inwestorów rozwojem, inwestycjami i przejęciami. Jak na razie zainwestowali z tej kwoty 300tyś zł na samochody firmowe dla zarządu!!
Teraz okazało się że reszta kasy nadal ma leżeć odłogiem bo jedyne co chcą w tym roku zrobić to kupić parę komputerów. Plus jakiś tam sprzęt ciężki za 2mln zł. Czyli pewnie z dwie koparki. Jak to mają być inwestycje które zapewnia firmie dynamiczny rozwój to ja wysiadam.
Do niedawna wierzyłem że mimo beznadziejnej i wprost kłamliwej polityki informacyjnej zarządu, firma w końcu dokona planowanych przejęć czy w inny sensowny sposób szybko zacznie wykorzystywać gotówkę z emisji. Teraz wiem że to wszystko to były zwyczajne kłamstwa mające na celu uspokoić akcjonariuszy, którzy wyłożyli na to swoje ciężko zarobione pieniądze.
Szkoda że nie zależy im na rozwoju firmy tak jak na przyznawaniu sobie premii.
Cóż jedyna dobra wiadomość to że firma nie zbankrutuje. Jakoś tam sobie będzie egzystować. Jak ktoś inwestuje naprawdę długo terminowo (horyzont 5 -10) lat. To kto wie może akcje nawet do 3 zł urosną. Uwzględniając inflację to za wielki zysk z tego nie będzie ale cierpliwi coś tam zarobią.
Osobiście postanowiłem przy najbliższej okazji pozbyć się akcji tej spółki. Może jeszcze kiedyś tu wrócę. Przez najbliższy rok nie widzę tu perspektyw na wzrost rzędu chociaż by 20%.