Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  16,60 zł , zmiana od tamtej pory: -33,73%

Re: Spółki dywidendowe

Dnia 2025-04-10 o godz. 14:41 ~Bugs napisał(a):
> Z drugim akapitem zgoda, ale pierwszy nie wiem po co napisales. Pisze o spolce i fakty o wycenie, nic ci nie doradzam tak jak ty mi zaczales.
> >
> > To o czym piszesz czyli organizowanie programistow robi np Kostowski i dlatego jest miliarderem. I woli dalej to robic i wyplacac sobie cala kase z sukcesow (takich jak IFZ) i samemu organizowac kolejne, niz zeby cos takiego na wieksza skale robil mu pod nosem Gajewski.
> >
> > Dla mnie to nie jest zaden deal-breaker bo profil dzialania, sprawnosc i wycena GOP i tak mi sie podobaja.
> > Przedstawilem tylko jaka jest realna CENA tej dywidendy ktora wielu fizoli sie tak ekscytuje, co zabawne czesto jednoczesnie dorzucajac ze najbardziej licza na projekt z Noobzami i rownolegle na nastepce IFZ.
> >
> > Niech sobie licza- powodzenia. Nic takiego nie bedzie. Ale bedzie duza Dywidenda..

To nie było doradzanie tylko ironizowanie, łatwo powiedzieć "zrób to, zrób tamto" kiedy nie bierze się za to odpowiedzialności.
Zakładam że wiedzą co robią a wyniki to potwierdzają, skoro nie rozpraszają się na inne projekty to znaczy że nie uważaj że są w stanie to robić, a wydać pieniądze po to żeby tylko wydać to łatwo, ale komuś kto ich sam nie zarobił.

Też nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem dużej dywidendy ale skoro taka jest polityka spółki to trudno podważać że robią to co deklarowali wchodząc na giełdę i robić z tego zarzut.
Akurat z dywidendą to z deklaracjami trochę się rozminęli w tym roku jeśli chodzi o datę, na webinarze było mówione o szybkim zamknięciu roku i wypłacie, a do tej pory jest cisza więc raczej będzie jak w zeszłym roku.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GAMEOPS 1,71% 11,90 2026-01-28 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.