Dnia 2010-07-14 o godz. 14:40 ~walida napisał(a):
> Czytając Twoje wypowiedzi na temat tej spólki nasuwa się
> kilka refleksji:
1.Skąd masz tak szczegółowe
> informacje(przy tym co piszesz to informacje z samej spółki
> wyglądają jako wiadomości szczątkowe)
2,Dla dobra spółki i
> akcjonariuszy poinieneś pracować w PR SMT.
3.Mówiąc o
> takich przychodach(W DODATKU ZDYWERSYFIKOWANYCH) aktualna
> cena spółki ok.4zł to jakieś kosmiczne
> nieporozumienie,absolutnie nie do wytłumaczenia tylko słabą
> płynnością.Dlaczego nie kupuje chociażby symbolicznie
> Prezes czy współpracownicy,rodziny,znajomi?
4.Należy
> cieszyć się że są na tym forum inwestorzy którzy dzielą się
> poglądami wsposób merytoryczny.pozdrawiam
1. Zasięgnąłem języka o strategicznych planach spółki w branży, dodatkowo większość informacji jest w Dokumencie Informacyjnym, na stronie spółki,i w raporcie rocznym, innych raportach spółki oraz w prasie. Brakuje całości obrazu, ale brakujące informacje udało się w dużej mierze uzyskać nieoficjalnie.
2. Dzięki za pochwałę, ale jestem akcjonariuszem i to co robię leży również w moim interesie.A pisanie porządkuje mi informacje, które udało mi się zdobyć z różnych źródeł.
SMT
3. Piszemy o planach i aktualna wycena nie uwzględnia ich w żadnym stopniu, ale w miarę jak się będą ziszczać (informacje będą spływać w nadchodzących tygodniach/miesiącach) a C/Z spadnie wyraźnie poniżej 10 (już po wynikach za IV kwartał) spodziewam się już ceny 60-100% wyższej. A Prezes i reszta nie kupuje, bo być może koliduje to z planami wejścia na główny rynek (muszą zadbać w niedalekiej przyszłości o 25% free floatu ).
bardzo mądrej dywersyfikacji
4.Miło mi. Jak pisałem jestem akcjonariuszem, ale również trochę pasjonuję się spółką SMT jako młodą,żywą, pracowitą i bardzo ambitną spółką, która w szybkim czasie ma szansę dojść naprawdę daleko. Między innymi dzięki innowacyjnemu podejściu na rynku pracy w Polsce oraz silnej dywersyfikacji produktowo /usługowej koncentrując się na tym, co przynosi najwyższe marże.