Dnia 2021-02-24 o godz. 13:11 ~rts napisał(a):
> mi tez odpowiada jesli idzie na polnoc, gorzej jesli ogolnie rynek zacznie spadac i wiecej osob bedzie chciało nagle oddac sfd, zrobi sie takie wąskie gardło ze -4% to na pewno tu nie bedzie tylko minus ileś dziesiąt..... a ludzie mają tu pozbierane na pewno nie po 1000 czy 3000 akcji...
Ja jak na razie widzę, że podczas panik ta spółka zachowuje się nawet lepiej niż reszta rynku. Spadnie może 2-4%. Bo większość właśnie akcje trzyma. Ktoś tam wystraszony sprzeda 2tys akcji. Ale większość świadomych trzyma. Zobacz w arkuszu zleceń ktoś ma o ile pamiętam 130tyś akcji ustawione na 17 zł. Taki gościu nie zacznie sypać w panice, bo on dokładnie spółkę sprawdził zanim tu wszedł i wie, że po panice ona wróci na poziom jaki zasługuje. Myślę, że każdy kto ma nawet 10k + akcji dobrze sprawdził spółkę (na ile to było możliwe).
Tak czy siak spółka bajka. Najlepszy okres przed nią. Zwłaszcza okres letni będzie zapewne rekordowy.
Przynajmniej na najbliższe 2 lata ustalona polityka dywidendowa. 2021 będzie rekordowym rokiem dotychczasowym spółki i dywidenda będzie zacna.
Moim zdaniem każdy kto będzie tu wywalał po taniości, będzie potem żałował.
Przed raportem za styczeń sypali po 3,90, ciekawe jakie mieli miny jak widzieli 4,7.
Teraz trochę marazm, ale tydzień, dwa tygodnie przed raportem za luty zacznie się ponownie ostre zbieranie i powrót na 4,7.