Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  43,90 zł , zmiana od tamtej pory: -6,06%

Re: SL strzepane...

Ludzie! Zejdźcie na ziemię! Jeżeli sytuacja z wirusem szybko się nie uspokoi, to lvc będzie po 15zł. Nie wiem skąd mit, że firmy będą przechodzić na czaty w czasie takiej epidemii. Raczej ludzie ogranicza zakupy do potrzebnych dóbr, a te znajdą w sklepach stacjonarnych. Już widzę te rzesze znudzonych klientów, którzy pracują zdalnie lub nie pracują bo im fabryka zredukowała etaty, wiec siadają do neta szukać gdzie tu wydać kasę, której nie mają lub gdzie papier toaletowy kupić. To jakieś brednie gimbazy, która nigdy biznesu nie prowadziła i w kryzysie nie była. Ja zakładam scenariusz, w którym spadek ilości klientów nie był wypadkiem przy pracy. Churn wzrósł i będzie wzrastał z prostego powodu - cięcia kosztów przez inne firmy. Co się stanie jak klienci zaczną spadać, to już widzieliśmy ponad rok temu. Jak widzę deklaracje gości co mówią że oni na stracie mogą i 5 lat trzymać to mnie śmiech ogarnia. Po co trzymać na stracie skoro można sprzedać teraz i odkupić 70% taniej i zarobić drugi raz. Ty będziesz 2 dywidendy do przodu i zaczniesz wychodzić na zero na kursie. Ja będę jedna dywidendę do tyłu i drugi raz 100% na kapitale. Powodzenia samobiczownicy, masakra! Miłego poniedziałku w ciągłym napięciu, z zębami wbitymi w ścianę. PS. @pg weź kurde tym razem załóż te okulary do telefonu, bo trzeba sztucznej inteligencji, aby dobrze zrozumieć co masz na myśli. A jak nie masz okularów, to kup w necie, przecież nie będziesz szedł do optyka. Tylko w takim sklepie internetowym, co to livechata ma. Koniecznie!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TEXT -1,10% 41,24 2026-06-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.