co z ceny nawet 10zł (myślę że 8-8,5 to cena skupu) sprzedasz max 10% tego co masz bo redukcja będzie zapewne podobna jak ostatnio. Czy skup akcji jest dobry ???? Tak uważam że skup jest bardo dobrym rozwiązaniem i tu nie ma co dyskutować , ale ....no właśnie djabeł tkwi w szczegółach. Rozkładając na czynniki cel skupu MZ.
kurs akcji Mostostal Zabrze S.A. nie odzwierciedla wartości spółki.
Tak uważa zarząd tak uważam ja więc ja się pytam czemu skupione akcje ciągle nie są umorzone ,przecież to najprostrzy sposób na podniesienie wartości i poprawę wskaźników. Mija kolejny rok niebawem będzie kolejny skup i co dalej spółka będzie posiadać 14-może15% akcji włanych???? i albo umorzą albo nie ??? Swoje przemyślenia mam ale jeżeli spółka robi skup bo uważa że wycny są niskie oki i widzi no cóż zrobiliśmy skup po 7,5 bo to uważamy za godziwy kurs a po roku dale ledwo mamy 6 zł to to czego można się spodziewać robiąc tak samo za rok ??? Chyba że chodzi o coś niiego, bo wystarczy zrobić skup z ceną teoretycznie np. 8 zł ale nie zapisy i redukcj bo "prawie" 100 % akcji spółki jest zgłoszone do skupu :) tylko ogłaszam skup akcji z rynku podając cenę i czas. I tu mamy małe ale taki skup oczywiście z dnia na dzień ustawia wycenę którą "chce' zarząd ale sprzedaje kto pierwszy ten lepszy i po sprzedaży nie mogę ;) odkupic sprzedanego pakietu po cenie 30-40% niżej :) a jak to było rok temu ???? wystarczy prześledzić .