Mniej więcej tak.
Jestem akcjonariuszem Spółki , posiadam ........ akcji i jestem przeciwny podwyższeniu kapitału zakładowego poprzez dodatkową emisję akcji. Domagam się zablokowania tej emisji i złożenia pozwu o uchylenie tej uchwały walnego zgromadzenia. To jest jawne oszustwo, żeby zaraz po wejściu na giełdę była nowa emisja. Uważam, że jest to z góry zaplanowana akcja mająca na celu okradzenie drobnych akcjonariuszy! To jest nagminny proceder na GPW i dziwę się, że KNF jeszcze go nie ukróciła.
Uważam, że mamy do czynienia z zorganizowaną grupą przestępczą, zaplanowanym oszustwem i tym oszukańczym procederem powinna zainteresować się prokuratura.
W ZWZ w dniu 6 czerwca 2017 roku wzięło udział jedynie dwóch akcjonariuszy posiadających 3382250 akcji stanowiących jedynie 24,99% kapitału zakładowego.
Uważam, że celowo wywindowano notowania do 1,86 zł (17-04-06),aby zarząd spółki Minox i pozostali członkowie zorganizowanej grupy przestępczej mogli jak najkorzystniej się ich pozbyć. Podejrzewam, że przełożenie z kwietnia na maj sprzedaży nieruchomości gruntowej w Wierzbicy również miało jedynie na celu utrzymanie kursu akcji najdłużej jak to możliwe na jak najwyższym poziomie, aby zarząd Minoxa mógł je sprzedać po jak najkorzystniejszym kursie, a dobry raport był tylko przykrywką do planowanego dodruku akcji!
Dlaczego zarząd spółki Minox pozbył się około 60% posiadanych akcji M-Trans? Bo doskonale wiedział wcześniej niż pozostali akcjonariusze , że jest zaplanowany dodruk akcji.
Zostawił sobie tylko 20%, aby móc zgłaszać uchwały na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy, którego to prawa drobni akcjonariusze są pozbawieni.
Doskonale wiedział, że za chwilę będzie dodatkowa emisja akcji i będzie mógł je w każdej chwili odkupić po dużo niższym kursie, gdyż po dodruku akcji ich notowania spadną w okolice 10 groszy, a bardzo prawdopodobne, że jeszcze niżej i drobni akcjonariuszem już nigdy nie odzyskają zainwestowanych setek tysięcy złotych. Ta emisja jest również po to, aby zarząd Minoxa odzyskał pewną kontrolę i miał zdecydowaną większość, bo jest pewne, że wielu drobnych akcjonariuszy nie będzie miało pieniędzy na kupno akcji z dodatkowej emisji.
miałem zamiar wziąć udział w WZA i głosować przeciwko emisji. Jednak działania zorganizowanej grupy przestępczej mnie do tego skutecznie zniechęciły. Sprzedałem z dużą stratą posiadany pakiet akcji. Uważam, że w skład tej zorganizowanej grupy przestępczej wchodzą członkowie zarządów spółek M-Trans i Minox, przedstawiciele rad nadzorczych nie wykluczone, że również Pan Zygmunt Krzeszewski, a także osoba o imieniu Robert, która nastronie internetowej
www.bankier.pl w zakładce Forum dnia 11.05.2017 założyła wątek ”Sprzeciw na dodruk - porozumienie akcjonariuszy”.
Wkrótce po zamieszczeniu tego wątku, jej autor przestał odbierać telefony i odpowiadać na maile. Podejrzewam, że albo został wystraszony, albo od samego początku należał do zorganizowanej grupy przestępczej.
KNF powinien zablokować tą emisję.